10 kpl paksuhkoja blinejä blinipannulla
Tämä blinitaikina on tehty perinteisen maun antavilla tattarijauhoilla. Ohjeeseen on lisätty olutta, joka käyttää taikinaa mukavan kuohkeaksi rakenteeltaan.
Ainekset
- 2 dl kermaviiliä (1 tlk)
- 3 dl tummaa olutta
- 20 g hiivaa
- 2 tl tummaa sokeria
- 3 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
- 1 dl kuumaa maitoa
- 1 dl tummaa olutta
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voisulaa
- 1 keltuainen
- 1 valkuainen
Lisukkeeksi
- mätiä
- savulohta
- punasipulisilppua
- smetanaa
Valmistusohje
Blinitaikinan annetaan käydä, voit tehdä taikinan edellisenä iltana tai ainakin 2-3 tuntia ennen paistamista. Blinien kanssa tarjotaan mätiä, smetanaa ja sipulia, myös graavi- tai kylmäsavustettu lohi sopivat hyvin.
Kuumenna kermaviili, lisää olut ja liuota nesteseokseen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri ja tattarijauhot. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa). Jos teet taikinajuuren edellisenä iltana, riittää että teet sen huoneenlämpöisiin aineisiin.
Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, olut, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti