Yritys tuo markkinoille ”kalattoman kalan" – näin maku tuotetaan

shutterstock_584558380
Yhdysvaltalaisyritys aikoo tuoda markkinoille kasvissyöjille sopivaa "kalaa". Kuvituskuva. Shutterstock

”Lihatonta lihaa” valmistanut yhdysvaltalaisyritys aikoo tuoda seuraavaksi markkinoille ”kalattoman kalan”.

Impossible Foods on kuuluisa keinolihaburgeristaan, joka on lihaisesta ulkonäöstään, maustaan ja rakenteestaan huolimatta täysin kasviperäinen tuote. Vegaaneille sopivaa keinolihaburgeria myydään Yhdysvalloissa esimerkiksi Burger King -pikaruokaketjun ravintoloissa.

Nyt ”lihattoman lihan” kehittänyt yritys työstää ”kalatonta kalaa”, kertovat muiden muassa New York Post sekä Delish.

Impossible Foodsin tutkijat huomasivat, että kalalientä ja hemiproteiinia voidaan käyttää kalan maun tuottamisessa. Hemiproteiinia yritys tuottaa geneettisesti muunnellusta hiivasta, ja sitä käytetään myös keinolihassa.

Keinotekoisesti tuotetulla ”kalalla” ei olisi samanlaisia negatiivisia ympäristövaikutuksia, joita esimerkiksi liikakalastus aiheuttaa.

Tavoitteena vaihtoehto jokaiselle eläinperäiselle tuotteelle

Eikä siinä vielä kaikki.

Impossible Foodsin tarkoituksena on kehittää kasviperäinen vaihtoehto jokaiselle eläinperäiselle tuotteelle vuoteen 2035 mennessä.

Myös Suomessa on mahdollista nauttia ulkonäöltään ja maultaan lihaa muistuttavista kasvipohjaisista pihveistä. Esimerkiksi suomalainen hampurilaisketju Bun2Bun on korvannut hampurilaisissaan lihan kasviperäisellä vaihtoehdolla.

***

1:42
Videolla Hesburgerin kaurahärkäpapuhampurilaisen makutesti.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja