Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yllättävä vinkki! Salaisella ainesosalla teet paahtoleivistäsi herkullisempia kuin koskaan ennen

Juustoisiin toasteihin saa lisämakua, kun leivät sivelee ennen paistoa majoneesilla.
Juustoisiin toasteihin saa lisämakua, kun leivät sivelee ennen paistoa majoneesilla. Shutterstock
Julkaistu 22.02.2018 07:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Ruokakirjailijanakin tunnettun Martha Stewartin mukaan majoneesi nostaa paahtoleipänautinnon aivan uudelle tasolle. 

Rapea ja lämmin leipä yhdistettynä sulavaan juustoon on yksi elämän yksinkertaisimmista nautinnoista. Jos haluat kuitenkin nostaa leipäelämyksesi uudelle tasolle, julkkiskokki Martha Stewartilla on sinulle nerokas vinkki!

Lisäämällä leipiisi yhden yllättävän raaka-aineen, teet iltapalastasi hetkessä entistäkin herkullisemman.

Majoneesi suojelee leipää palamiselta

Leiväksi Stewart suosittelee itse tehtyä tai leipomosta ostettua tuotetta. Leipävalintaa tärkeämpi asia toastien valmistuksessa on kuitenkin se, mitä leipien pinnoille sivellään. 

Voin sijaan Stewart suosittelee voitelemaan leipien ulkopinnat majoneesilla ennen paistamista. Leipiä ei siis voidella sisältä, vaan niiltä pinnoilta, jotka koskettavat pannua tai parilaa. 

Testaa resepti: Majoneesi ruskistetusta voista 

Majoneesi antaa leivälle makua vähemmillä kaloreilla, ja samalla se estää myös leivän pintaa palasta kuumalla pannulla tai leipäparilalla. Majoneesi levittyy myös pehmeän leivän päälle tasaisemmin kuin kova voi tai margariini, jolloin lopputulos on entistä tasaisempi ja parempi. 

Stewart itse käyttää leipiinsä sekä voita että majoneesia. Voilla hän sivelee leipien sisäpinnat ennen täytteiden lisäämistä, ja majoneesia hän käyttää puolestaan ulkopintojen voitelemiseen. 

Lähde: Today 

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Asia, joka kannattaa aina tehdä juustoleiville – ammattilaiskokki paljastaa parhaat ruoanlaittovinkkinsäTuoretta leipää nopeasti! Arjan superhelpot sämpylät ovat hitti: "Herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät"Arja lisää lähes aina leipään ainesosan, jota moni ei tule ajatelleeksi: "Sadan leivän kokemuksella sanon, että tulee parempaa"Tämän parempaa leipää ei ehkä ole olemassa: Niksi lämppäreihin muuttaa tavallisen juustoleivänkin mestariteokseksi Parhaat lämppärit ikinä: Huippukokki Thomas Kellerin niksi muuttaa tavallisen juustoleivän mestariteokseksiHuippukokki Jamie Oliver paljastaa täydellisen paahtoleivän salaisuuden: Unohda leivänpaahdin!
LeipäJuustoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 21.10.08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • 13.10.17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 12.9.07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • 10.9.10:31
    Ruoka

    Hyviä uutisia ruisleivästä