Kristinan vinkki nostaa paistetut perunat aivan uudelle tasolle: "Pannu uuniin ja taikoja tapahtuu"

Oletko koskaan tajunnut hyödyntää kalapuikkoja näin? Nerokas arkiruoka kalapuikoista ja muusista 0:47 Oletko koskaan tajunnut hyödyntää kalapuikkoja näin? Nerokas arkiruoka kalapuikoista ja muusista

Testaa Kristinan koukuttavan hyviä paistettuja perunoita, jotka aateloidaan parmesaanilla.

Videolla: Testaa myös tämä kalapuikkoja ja perunamuusia yhdistelevä nerokas ruoka!

Suositulla The Kitchn -ruokasivustolla ruokatoimittajana työskentelevä Kristina Vänni vinkkaa jälleen helpon ja ja herkullisen perunaruoan. Aiemmin ruokatoimittaja kertoi tavan tehdä tuplasti paistettua, kermaisen juustoista perunalaatikkoa.

Tällä kertaa Kristinan potut saavat koukuttavan parmesaanikuorrutteen. Ruokatoimittajan teoria on, että paistamalla kaikista lisukeruoista saa taatusti parempia.

– Sinun ei tarvitse kuin ripotella perunoiden tai vihannesten päälle lempioliiviöljyäsi ja maustaa ne kaapista löytyvillä yrteillä tai mausteilla. Sitten vain pannu uuniin ja taikoja tapahtuu samalla, kun valmistat muita ruokia, Kristina kirjoittaa ja jatkaa vielä:

– Tämä ohje parmesaaniperunoihin nostaa paistetut perunat aivan uudelle tasolle, hän vakuuttaa. 

Kristinalla on takataskussaan myös takuuvarmoja kikkoja, joilla paistinperunoista saa varmasti hyviä. Perunoiden paistaminen kannattaa aloittaa niin, että niiden leikkuupinta on pannua vasten. Näin pottuihin saa täydellisen ruskistuneen ja rapean pinnan. Tämän jälkeen perunat voi kääntää ja paistaa loppuun.

– Tämä ohje menee vielä askeleen pidemmälle: kun perunoiden leikkuupinta on ruskistunut täydellisesti, niiden päälle ripotellaan raastettua parmesaanijuustoa ja paistoa jatketaan. Muutamassa minuutissa juusto sulaa pintaan ja perunoista tulee ruskistuneita. 

Kristinan mukaan ei myöskään haittaa, vaikka parmesaania ripottelisi perunoiden ohi pannulle. Kun potut tulevat uunista, tämä ylimääräinen juusto on paistunut pannulla rapeaksi lisukkeeksi.

– Se on todella herkullinen bonus!

Paistetut perunat parmesaanilla

600–700 g perunaa (esim. puikulaperuna)
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl savupaprikamaustetta
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl sipulijauhetta
¼ tl mustapippuria
n. 50 g parmesaanijuustoa
5–6 vartta tuoretta lehtipersiljaa

  1. Laita uuniritilä uunin keskitasolla ja uuni lämpenemään 200-asteiseksi.
  2. Halkaise perunat pituussuunnassa kahtia. Laita perunat isoon uuninkestävään vuokaan tai uunipellille. Ripottele päälle oliiviöljy, suola ja muut mausteet. Pyöritä perunoita mausteöljyssä ja asettele ne sitten lopuksi leikkuupinta vasten peltiä/vuokaa.
  3. Paista perunoita uunissa noin 30 minuuttia, kunnes leikkuupinta alkaa olla ruskistunut. Raasta sillä välin parmesaani, nypi lehtipersiljasta lehdet ja pilko hienoksi. 
  4. Käännä perunat varovasti esimerkiksi keittiöpihtien avulla. Ripottele leikkuupinnalle parmesaaniraastetta.
  5. Paista perunoita vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes ne ovat läpikypsiä ja päältä ruskistuneita.
  6. Ripottele päälle hienonnettu lehtipersilja ja tarjoile.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.