The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Kristina Vänni vinkkaa ohjeen suussa sulavaan perunalisukkeeseen, joka on kuin muusia, mutta todella överillä tavalla!
Videolla: Testaa myös TikTok-hitti, haitariperunat!
Miten uunissa paistetuista perunoista saa entistäkin parempia? No tietysti paistamalla ne kahdesti! Suositulla The Kitchn -ruokasivustolla ruokatoimittajana työskentelevä Kristina Vänni vinkkaa perunaruoan, joka ei jätä ketään kylmäksi.
– Kahdesti paistetuilla perunoilla ei voi mennä pieleen! Ylitsevuotavasti sulaa juustoa ja rapeaa pekonia – jokainen haukkaisu tuplapaistettuja perunoita on lämmin ja lohduttava. Miten tämä klassinen lisuke nostetaan uudelle tasolle? Tehdään siitä laatikkoruoka, Kristina vinkkaa sivustolla.
Tuplasti paistettu perunalaatikko on kermaisen juustoisa perunamuusi pekonilla höystettynä
Tuplapaistetut uuniperunat tehdään perinteisesti niin, että perunoiden sisus kaavitaan kuoristaan paiston jälkeen ja sekoitetaan muiden raaka-aineiden, kuten ranskankerman kanssa. Tämän jälkeen seos laitetaan takaisin pottujen kuoriin ja perunat paistetaan uudelleen. Kristinan versiossa potut soseutetaan paiston jälkeen ja yhdistetään tuorejuuston, ranskankerman ja voin kanssa. Sitten seos laitetaan uunivuokaan ja paistetaan lopuksi vielä pekonin ja juuston aateloimana. Näillä raaka-aineilla ei todella voi mennä pieleen!