Yli miljoona seuraajaa Instagramissa – maailmankuulu kuppikakkukuningatar aloitti nollasta

kuppikakku (1)
Kuvakaappaus: passionforbaking.com

Macaron-leivoksia, piiraita, kakkuja ja keksejä – suosittu norjalainen bloggaaja Manuela Kjeilen on rakentanut pienen imperiuminsa leivonnan ympärille. Naisella on yli miljoona seuraajaa Instagramissa, mutta mistä kaikki sai alkunsa?

Manuela Kjeilen on saavuttanut hurjan suosion blogillaan Passion for Baking, ja lukijat ympäri maailmaa seuraavat herkeämättä hänen postauksiaan. Kjeilen kertoi Makuja.fi-sivuston haastattelussa suurimmista oivalluksistaan tavoitellessaan unelmaansa maailmankuulusta leivontablogista.

KUKA? Manuela Kjeilen on suosittu norjalainen ruokabloggari, jolla on sukujuuret Hollannissa. Hänet valittiin vuonna 2011 Norjan rakastetuimmaksi bloggariksi. Kjeileniä ja hänen henkeäsalpaavia ruokakuviaan seuraa Instagramissa yli 1,1 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa.

Aviomiehen sairaus ajoi päätösten äärelle

Vielä viisi vuotta sitten Manuela Kjeilen oli aivan tavallinen viiden lapsen pullantuoksuinen äiti, jonka elämäntehtävä oli huolehtia lapsistaan. Asiat eivät kuitenkaan menneet suunnitellusti ja ikävät uutiset ajoivat hänet pohtimaan sitä, mitä hän voisi työkseen tehdä.

– Mieheni sai halvauksen ja se oli minulle hyvin vaikeaa aikaa, Kjeilen kertoo.

– Sen sijaan, että olisin ollut vain allapäin, halusin piristää lapsiani ja olla se leipova äiti, jonka he olivat aina tunteneet. Minä sain iPhonen ja otin kuvia leipomuksistani ja lisäsin niitä Facebookiin. Sitten minulle sanottiin, että minun pitäis perustaa blogi. En silloin edes tiennyt, että mikä blogi on, hän jatkaa.

Oprahin keskusteluohjelmaa aktiivisesti seurannut Kjeilen koki olevansa suurperheensä kanssa umpikujassa. Hänen mieleensä lipui ajatus suosikkisarjan vanhasta jaksosta, jossa puhuttiin intohimosta ja siitä, että omille unelmille on annettava tilaa.

– Kerroin miehelleni, että en ole ehkä normaali, koska minulla ei ole intohimoa. Hän sanoi, että: "Sinähän olet hyvä äiti ja upea vaimo. Teet ruokaa ja leivot. Sinä olet aivan mahtava". Sanoin, että jokainen äiti tekee niin, Kjeilen kertoo.

– Silloin aloin kuitenkin miettimään, että ehkä minun pitäisi perustaa leivontablogi. Passion for Baking oli ensimmäinen nimi, joka tuli mieleeni, hän jatkaa.

Kuppikakkukuningatar oli syntynyt

Pian päätöksen jälkeen kouluttamaton perheenäiti ryhtyi tuumasta toimeen ja alkoi leipomaan muillekin kuin perheelleen – nimittäin bloginsa lukijoille. Ei mennyt kauaa, kun yksi Norjan suosituimmista bloggareista suositteli Kjeilenin keksireseptiä omille lukijoilleen.

– Hänen ansiostaan blogiini alkoi tulla enemmän liikennettä. Ihmettelin, että päivässä kymmenen tuhatta lukijaa saattoi käydä blogissani, ja sen jälkeen olinkin hetkessä norjalaisissa lehdissä, Kjeilen muistelee.

Suosio ei jäänyt norjalaisilta huomaamatta.

– Silloin minua alettiin kutsumaan Norjan kuppikakkukuningattareksi. Siitä kaikki alkoi, hän hymyilee.

Ei mennyt kauaa, kun hän kirjoitti jo ensimmäisen kustannussopimuksen leivonta-aiheisen kirjan kirjoittamisesta. Tähän päivään mennessä Kjeilen on julkaissut viisi kirjaa.

Passion for Baking on inspiraation lähde

Menestyksen myötä Kjeilen on päässyt osallistumaan tapahtumiin, joista moni haaveilee. Yksi tärkeimmistä virstanpylväistä hänelle on kuitenkin ollut oman idolin, Oprahin, keskusteluohjelmassa vieraileminen. Hurjasta suosiosta ja saavutuksista huolimatta Kjeilen pitää jalat maassa.

Näkemys blogin sisällöstä on suurista muutoksista huolimatta pysynyt jo vuosia aivan samanlaisena. Kjeilen ei kirjoita blogiinsa mitä tahansa. Myös jokainen Instagramiin ladattu kuva on tarkkaan harkittu, eikä hänen tarkoituksensa ole pröystäillä suosion aalloilla.

– Minulle on tapahtunut paljon suuria asioita. Minä en kuitenkaan kirjoita blogiini siitä, mitä teen, sillä blogini on tarkoitus olla inspiraation lähde, Kjeilen toteaa tiukasti.

Blogin lukijoille ja Kjeilenin Instagram-seuraajille Passion for Baking tarkoittaa upeita, tyttömäisiä ruokakuvia, toimivia ja tarkkaan testattuja reseptejä – sekä arjen pitkälle hiottua estetiikkaa.

– Jos kehuskelisin vaikka sillä, että olen työskennellyt Dubaissa kuninkaallisille tai sanoisin, että minut on kutsuttu Chigacoon ja olen ollut Oprahin vieraana, eivät minun lukijani saisi siitä mitään irti. Yritän pitää sellaiset asiat itselläni, Kjeilen kertoo periaatteistaan.

Maku on ykkössijalla

Leipominen on Kjeilenille intohimo, eikä leivonnaisten maun merkitys ole laskenut pätkääkään menestyksen myötä. Hän ei myöskään ole vielä saanut tarpeekseen erilaisista leivonnaisista.

– Rakastan kaikkea, missä on suklaata, kuten brownieita. Rakastan myös kaikkea, missä on vaniljaa, kuten kuppikakkuja. Lisäksi rakastan jäätelön tekemistä. Rakastan myös suolaisten herkkujen, kuten pizzan tekemistä, Kjeilen nauraa.

Kaikki ei kuitenkaan aina mene leipoessa aivan putkeen – edes päivät pitkät keittiössä viettävällä maailmankuululla bloggarilla. Kjeilen myöntää avoimesti, että hän saattaa joutua tekemään saman reseptin vaikka kuinka monta kertaa, ennen kuin lopputulos on sekä maun että ulkonäön osalta hänen mielestään täysin moitteeton.

– Joskus leivon, eikä lopputuloksesta tule hyvä. Silloin teen kaiken uudelleen. Voin yrittää toteuttaa reseptiä neljästä viiteen kertaa ennen kuin onnistun.

Vaikka kyse on blogista, jota varten tehdyt leivonnaiset on tapana jakaa naapuruston tutuille, eivät maultaan bloggarin mielestä puutteelliset leivonnaiset pääse blogiin. Ulkonäkö ei Kjeilenin mukaan saa koskaan pettää, kun puhutaan leipomisesta.

– Olen tässä asiassa perfektionisti. En halua näyttää asioita, jotka eivät ole totta, Kjeilen toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja