22-vuotias otti loparit päivätyöstään hämmentävästä syystä – voiko pikaruokaa syömällä todella lyödä rahoiksi?

Hampurilainen burgeri
Mukbang on suosittu videoilmiö erityisesti sen synnyinmaassa Etelä-Koreassa. Shutterstock

Charna Rowley, 22, jätti päivätyönsä harjoittaakseen eteläkorealaista mukbangia. Charna syö videoilla jättimäisiä ruoka-annoksia ja tuhannet ihmiset katsovat show'n YouTubessa.

Brittilehti Mirror kertoo 22-vuotiaasta Charna Rowleysta, joka on päättänyt luoda uraa mukbang-tähtenä YouTubessa. Mukbangilla tarkoitetaan Etelä-Koreasta lähtöisin olevaa videovillitystä, jossa syödään jättimäisiä annoksia ruokaa ja jutellaan videon katsojille niitä näitä.

Charnan tavoitteena on syödä päivittäin pikaruokaa esimerkiksi McDonald’sista, Pizza Hutista ja kiinalaisista ravintoloista. Nainen saattaa ahmia yhdeltä istumalta 5 500 kilokaloria ja ihmiset tuijottavat tapahtumaa ruuduiltaan. Mukbang on erityisesti sen synnyinmaassa Etelä-Koreassa erittäin suosittu ilmiö ja suosituimmat videot voivat kerätä jopa miljoonia katsojia. Näin ollen ne tuovat tekijöilleen myös muhkeat mainostulot.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

"Nautin tästä ja saan itsevarmuutta"

Charnan tavoitteena on kasvattaa paitsi videoidensa katsojamääriä myös syömiään kalorimääriä. Hän aikoo ahmia parhaimmillan 10 000 kilokalorin edestä ruokaa yhden videosession aikana. Charna kertoo, että videoiden tekeminen vaatii paljon itsevarmuutta ja negatiivinen palaute kannattaa jättää huomiotta.

– Nautin tästä ja saan itsevarmuutta. Nyt voin lyödä rahoiksi ja toteuttaa katsojien toiveita, Charna kertoo.

Nainen työskentelee vielä osa-aikaisesti varastotöissä, kunnes saa Youtube-projektinsa todella tuottamaan. 

Charna julkaisee videoita Charnation-kanavallaan ja usein videoilla on mukana myös hänen kumppaninsa. Charnan suosituimmalla videolla on tällä hetkellä 51 000 katsojaa. Videolla nainen syö kiinalaista takeaway-ruokaa.

Noin 100 kiloa painava Charna käy kuntosalilla neljästi viikossa tasapainottaakseen epäterveellistä ruokavaliotaan. Myös Charnan äiti on antanut siunauksen tyttärensä uudelle uralle.

– Hän näki sen aluksi vain harrastuksena. Mutta kun hän huomasi intohimoni ja kuinka paljon seuraajia onnistuin haalimaan, hän muutti mielensä. Nyt hän on sitä mieltä, että minun kannattaa satsata tähän, sillä olen vielä nuori.

Lähde: Mirror

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja