Yksi raaka-aine muuttaa suomalaisen "roskakalan" maun täysin: "Saa sen maistumaan aivan kampasimpukalta"
Porvoolaisen Zum Beispiel -ravintolan keittiömestari ei karta ruoanlaitossa "roskakaloja", vaan pyrkii hyödyntämään niitä monipuolisesti.
Zum Beispiel -ravintolan keittiömestari Georg Simojoki antoi vinkkinsä siihen, kuinka hauen mausta saa heräteltyä esiin aivan uusia puolia.
– Jos hauki on jauhettu ja siihen lisätään kookosjauhoja – jota saa ihan ruokakaupasta – niin se maistuu aivan kampasimpukalta. Se myös kypsyy kaksi kertaa nopeammin, Simojoki vinkkaa.
Keittiömestari on testannut kikkaansa vuosien saatossa useampaan otteeseen. Viimeksi kampasimpukalta maistuvaa haukea pääsivät testaamaan skotlantilaiset toimittajat.
Zum Beispielissä on tarjolla muun muassa haukiröraa.
– Sanoin heille, että tämä on ihan roskakala, mutta minä laitan siihen kookosjauhoa, niin se maistuu ihan kampasimpukalta. Tämä on ihan outo juttu, mutta se toimi tosi hyvin, Simojoki kertoo.
Simojoki suosii ruoanlaitossa erityisen paljon haukea – ja toivoo, että roskakalan maine varisisi hauen kontolta.
– Täällä käytetään melkein vain lohta – ja muut kalat eivät kelpaa, Simojoki toteaa.
Ravintola Zum Beispiel on mukana Porvoossa järjestettävässä Smaku-tapahtumassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan