Porvoossa järjestetään uusi ruokatapahtuma – gourmet-herkkuja tarjolla superhalvalla

smaku

Porvoossa on mahdollista syödä gourmet-ruokaa erityisen halvalla uuden ruokatapahtuman vuoksi.

Kaiken kaikkiaan 14 porvoolaista ravintolaa on mukana uudessa SMAKU – Taste of Porvoo -tapahtumassa 15.–27.8.2016. Jokaisessa ravintolassa on tarjolla viiden euron hintainen maisteluannos vähintään yhdestä lämpimästä tai kylmästä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta.

– Smaku on porvoolaisten ravintoloiden yhteinen voimannäyte, joka kiinnostaa varmasti laajasti Porvoon ulkopuolella ja houkuttelee kaupunkiin paljon matkailijoita nauttimaan Porvoosta ja sen ravintolahelmistä, tapahtuman ideoinut helsinkiläinen kaupunkitapahtumatuottaja ja ruokakonsultti Timo Santala toteaa.

– Porvoossa on kokoonsa nähden huikea valikoima hyviä ravintoloita, ja SMAKU on erinomainen tilaisuus tutustua kerralla koko Porvoon tarjontaan, Santala kertoo.


Zum Beispielin haukiröra on yksi SMAKU-tapahtuman viiden euron annoksista.

Yleisöäänestyksen tulosten ja asiantuntijaraadin valintojen pohjalta valitaan Porvoon Makuaarre 2016, joka julkistetaan tapahtuman päätteeksi 27.8. porvoolaisessa Kulttuuritalo Grandissa, missä kaikki annokset ovat maisteltavissa samassa paikassa. Tapahtuma on osa Edupolin ja Premium Visit ry:n koordinoimaa Triangeli-hanketta.

SMAKU-tapahtuman annokset ovat:

Ahventa, haukea ja vihanneksia (Haikon kartano)
Peuraa, emmer-vehnää ja kukkakaalia (Haikon kartano)
Uuniomenaa, hapanleipää ja mustikkaa (Haikon kartano)
Savukurpitsa & Sienet (Wanha Laamanni)
Kolme pientä palaa: Piparminttukonvehti, omenavaahtokarkki, mustikkafinancier (Wanha Laamanni)
Haukiröra (Zum Beispiel)
Toast Skagen (Eloisa Wine & Deli )
Eloisan suklaakakku (Eloisa Wine & Deli )
Sillä Sipuli, (Bistro Sinne)
Marja Tyrni (Bistro Sinne)
Lämminsavulohimoussea ja saaristolaisleipää ( Alba Rio )
Tartar Bosgård (Meat District)
Ruskistettua voita & pinjansiemeniä (Café Postres)
Vuohenmaitojugurttia & kasvimaa (Sicapelle)
Spelttiä ja pistaasia (Sicapelle)
Villisikarillette ja porkkanapyre (Kannonnokka & Vanha Navetta)
Lettuterriiniä ja puolukkaa (Kannonnokka & Vanha Navetta)
Veggie Fiesta (La Fiesta)
Marenki & Lime Curd (La Fiesta)
Pekoninen etanavohveli (Fryysarinranta)
Riistamousseleipä (Ravintola Vitriini)
Cookietorni-leivos (Ravintola Vitriini)
Itsetehtyä carpacciota herefordhärän sisäfileestä, manchegojuustoa, rucolaa ja mansikkabalsamicoa (Rafael`s) 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.