Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koska olet viimeksi syönyt? Lapsuudesta tuttu herkku valmistuu nopeasti pienellä oikaisulla

Tämä "vispipuuro" saa kuohkean rakenteensa munan valkuaisista. Puuron valmistukseen ei mene muutamaa minuuttia pidempään.
Tämä "vispipuuro" saa kuohkean rakenteensa munan valkuaisista. Puuron valmistukseen ei mene muutamaa minuuttia pidempään.Shutterstock
Julkaistu 04.03.2018 14:01
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vispipuurosta innoituksensa saanut herkku valmistuu minuuteissa. 

Munanvalkuaisesta saa Laitilan kanatarhan markkinointi- ja viestintäjohtaja Lisa Savolan mukaan helposti ja nopeasti luotua lapsuuden herkkua, vispipuuroa, jäljittelevän jälkiruoan. 

Perinteisen vispipuuron valmistus vaati melko paljon aikaa ja vaivaa aina puolukoiden keittämisestä lähtien. Tällä pienellä oikaisulla vispipuuro valmistukseen menee noin minuutti, sillä keittämistä ei tarvita lainkaan.

Ainekset vain blenderiin, ja hetkessä edessäsi on terveellinen jälkiruoka, aivan kuin lapsuudesta tuttu vispipuuro!

Tämä resepti sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Laktoosittoman tai maidottoman jälkiruoan saat käyttämällä tavallisen maidon sijaan laktoositonta maitoa tai kasvismaitoa.

Melkein kuin vispipuuro

1 dl munanvalkuaista
1 dl maitoa
2 dl puolukoita
sokeria maun mukaan

Laita kaikki ainekset kaadetaan blenderiin ja koneen annetaan käydä noin puolen minuutin ajan. Kaada kulhoon ja tarjoile.

Artikkelia päivitetty 6.6. klo 14.41.

***

1:27Tee itse helpot suklaakulhot


Lisää aiheesta:

Näin Jamie Oliver tekee täydellisen kaurapuuron: "Haluan jakaa teille takuuvarman reseptin"Paluu menneisyyteen: Superhelppo uuniriisipuuro-ohje – varma keino, jolla puuro ei pala tai kiehu yli!Paluu menneisyyteen: Superherkullista puuroa – tämän jokainen muistaa lapsuudestaan!Paluu menneisyyteen: Helmipuuro jakaa mielipiteet – muistatko vielä?Paluu menneisyyteen: Muistatko vielä tämän kouluruoan? Valmista itse nostalgista herkkua Paluu menneisyyteen: Aloita aamu tällä superterveellisellä puurolla!
GluteenitonJälkiruoatMarjatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton
  • 14.07.202414:34
    Keliakia

    Yhä useammalla todetaan keliakia – tutkija epäilee ympäristöä syyksi

  • 31.08.202314:49
    Huumori

    Kriittinen kirjoitusvirhe muutti sähköpostin otsikon koomiseksi – Keliakialiiton Leila nauraa: "Päin honkia meni"

  • 30.11.202214:48
    Takaisinvedot

    Gluteenittomina myytyjä jauhoja vedetään myynnistä – sisältävät gluteenia

  • 07.10.202215:14
    Ruokakauppa

    Oletko huomannut? Nämä elintarvikkeet ovat ruokakaupoissa vähintäänkin tuplasti tavanomaisia kalliimpia

  • 15.06.202210:45
    Ruokavalio

    Onko soijakastike gluteenitonta? Keliakialiitto tutki 14 kaupoissa myytävää soosia: "Herättää jatkuvasti keskustelua"