Yhtä paljon sokeria kuin 100 grammassa karkkia! Tätä terveellisenä pidettyä herkkua ei kannata syödä liikaa!

10 suosikkiherkkua, jotka aiheuttavat eniten riippuvuutta – kuinka montaa himoitset? 0:37 10 suosikkiherkkua, jotka aiheuttavat eniten riippuvuutta – kuinka montaa himoitset?

Taatelit ovat suosittuja kuivahedelmiä, joita käytetään paljon myös leivonnassa ja ruoanlaitossa. Vaikka taatelit saattavat vaikuttaa viattomalta herkuilta, loppupeleissä nämä naposteltavat ovat todella sokeri- ja kaloripitoista syötävää.

Videolla paljastetaan, mitkä ruoat aiheuttavat tutkitusti eniten riippuvuutta.

Kuivatut taatelit, etenkin medjool-lajikkeet, ovat nousseet viime vuosina suureen suosioon paitsi terveystietoisten ihmisten, myös raakakakkuleipureiden keskuudessa. Jos rakastat taateleita, meillä on sinulle sekä hyviä että huonoja uutisia!

Huffingtonpost-sivuston mukaan näiden herkkujen huono puoli on se, ne koostuvat suurimmaksi osaksi sokerista. Yksi ainut Medjool-taateli sisältää keskimäärin 16 grammaa sokeria ja 67 kilokaloria.

Jos katsotaan pelkästään kaloreita ja sokerimääriä, tumma suklaa vaikuttaa varsin hyvältä vaihtoehdolta tähän hedelmäherkkuun verrattuna. Taateleissa on kuitenkin paljon hyviä puolia, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Hivenaineita, joita ei karkkipussista löydy

Yksi hyvä puoli taateleissa on se, että ne omaavat matalan glykeemisen indeksin. Tämä tarkoittaa sitä, että toisin kuin puhdistettu sokeri, ne eivät aiheuta verensokeripiikkejä. Taateleiden sisältämä sokeri antaa siis pitkäkestoista energiaa, joka pitää kylläisyyden tunteen pitkään.

Näiden ominaisuuksiensa ja helpon sulavuutensa vuoksi taatelit sopivatkin erinomaisesti välipalaksi energiaa tarvitseville urheilijoille.

Lisäksi taatelit sisältävät runsaasti vitamiineja, fosforia, kuituja ja kaliumia, mutta myös pieniä määriä rautaa. Näitä hivenaineita ei karkkipussista löydy!

Taateleita kannattaa syödä karkin sijaan myös siksi, että niiden on tutkitusti todettu auttavan taistelussa syöpää, diabetesta ja sydänsairauksia vastaaan. 

Jos siis rakastat kuivattuja taateleita, sinun ei tarvitse luopua niistä kokonaan, kunhan tiedostat, että näitä hyvää tekeviä herkkuja ei kannata syödä kerralla koko pussia. 

Lähteet: HuffingtonPost, UHN

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.