Viime vuosina on maalailtu uhkakuvia kaakaon ja sitä kautta suklaan loppumisesta maailmasta. Suklaa-asiantuntijan mukaan turha spekulointi kannattaisi kuitenkin lopettaa ja keskittyä kaakaon tuottamisen eettisyyteen ja viljelijöiden tukemiseen.
VIDEO: Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin toisen herkun, kahvin tulevaisuudesta.
Kysyimme hollantilaisen Tony’s Chocolonely -suklaamerkin edustajalta Ynzo van Zantenilta – joka kutsuu itseään humoristisesti suklaaevankelistaksi – onko hän huolissaan suklaan loppumisesta.
– Siinä on outo yhteys, että tästä aiheesta aletaan puhua aina silloin, kun kaakaon vuosittainen hinta määritellään – mikä on hieman kyseenalaista, van Zanten spekuloi.
Tulevaisuuden haasteet voidaan ratkaista
Van Zanten toki tiedostaa, että ilmastonmuutos on oikea ongelma, jolla on vaikutusta myös kaakaoviljelmiin.
– Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaakao yhtäkkiä loppuisi maailmasta, van Zanten sanoo.
