Vuoden ravintola 2022 on valittu – helsinkiläisravintolaa ylistetään: "Kovatasoinen nautinto"
Ravintola Nolla on Suomen Gastronomien Seuran vuoden ravintola 2022.Nolla
Julkaistu 30.03.2022 15:00
Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Suomen Gastronomien Seura on valinnut jälleen Vuoden ravintolan. Tittelin pokkasi tällä kertaa kiertotalouteen erikoistunut helsinkiläisravintola.
Suomen Gastronomien Seuran valitsema Vuoden ravintola 2022 on helsinkiläinen Nolla, seura tiedottaa. Gastronomit perustelevat valintaansa Nollan kekseliäisyydellä ja taidokkuudella, jossa asiakkaalle välittyy koko palveluketjun yhteistyö.
Vuoden ravintola -tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, joka saa asiakkaan tuntemaan itsensä arvostetuksi. Vuoden ravintolalla on hyvä hinta-laatusuhde ja sen toiminta on pitkäjänteistä, tasalaatuista ja varmaa.
"Nolla tarjoaa asiakkailleen kovatasoisen, täysvaltaisen ja huolettoman nautinnon"
Ravintola Nollaa pyörittävät Luka Balać, Carlos Henriques ja Albert Franch SunyerNolla
Vuonna 2016 avattua ravintola Nollaa pyörittävät Luka Balać, Carlos Henriques ja Albert Franch Sunyer. He perustivat aikanaan ravintolan, koska halusivat kehittää ravintola-alaa ympäristöystävällisemmäksi.
Suomen Gastronomien Seuran mukaan Nolla on näyttänyt, että kestävän kehityksen noudattaminen ei tarkoita esimerkiksi ruoan herkullisuudesta tai palvelun laadusta tinkimistä.
Suomen Gastronomien Seura ry, on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Ravintola Nolla on 34. tunnustuksen saanut ravintola. Gastronomiaa ja ruokakulttuuria vaaliva ja kehittävä seura perustettiin vuonna 1945 ja siihen kuuluu noin 300 jäsentä.
– Nollan kehittymistä on ollut ilahduttavaa seurata. Valitsit sitten lasillisen tiskillä pieteetillä valmistettujen näppipalojen kera tai täyden illalliskokemuksen juomineen, niin ravintolan osaamisesta saa nauttia aina sisäänkäynnistä laskun maksamiseen asti. Nolla tarjoaa asiakkailleen kovatasoisen, täysvaltaisen ja huolettoman nautinnon, kertoo Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Joni Kiiski tiedotteessa.
Kotimaisten raaka-aineiden arvostus näkyy asiakkaalle asti
Nollan annoksia ja kuva Nollan jääkaapista.Nolla
Ravintoloitsija Luka Balać kuvailee kestävän kehityksen arvojen olevan Nollassa itsestäänselvyys. Nollassa tehdään paljon yhteistyötä eri tahojen kanssa, jotta ravintola pystyy vähentämään jätettä raaka-aineista ja pakkausmateriaaleista lähtien vesi- ja energiatehokkuuden minimointiin saakka.
– Emme ole koskaan valmiita, ja siksi pyrimme kehittämään toimintaamme jatkossakin. Olisikin ihan mahtavaa nähdä, että tulevaisuudessa kestävä kehitys ja kiertotalous olisivat ravintola-alalla niin arkipäiväisiä asioita, ettei niitä tarvitsisi erikseen edes korostaa, kuvailee ravintoloitsija Luka Balać tiedotteessa.
Nollan ravintolasalissa on muun muassa iso kompostori.Nolla
Suomen Gastronomien Seuran Joni Kiiskin mukaan Nollan ruokalajeista huokuu gastronominen osaaminen ja makujen yhteensovittamisen taituruus. Annoksissa käytetään esimerkiksi kotimaista kalaa, kasviksia, riistaa, marjoja ja sieniä. Raaka-aineiden arvostus näkyy asiakkaalle asti. Lisäksi Nollassa esimerkiksi hyödynnetään kierrätettyjä astioita.
Suomen Gastronomien Seura ry:n Vuoden ravintola -tunnustukset
Vuonna 2021 Vuoden ravintolaa ei valittu, koska seura halusi osaltaan tukea koko suomalaista ravintolatoimialaa koronakriisin pitkittämässä selviytymistaistelussa