Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vuoden ravintola 2022 on valittu – helsinkiläisravintolaa ylistetään: "Kovatasoinen nautinto"

Ravintola Nolla on Suomen Gastronomien Seuran vuoden ravintola 2022.
Ravintola Nolla on Suomen Gastronomien Seuran vuoden ravintola 2022.Nolla
Julkaistu 30.03.2022 15:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomen Gastronomien Seura on valinnut jälleen Vuoden ravintolan. Tittelin pokkasi tällä kertaa kiertotalouteen erikoistunut helsinkiläisravintola.

Suomen Gastronomien Seuran valitsema Vuoden ravintola 2022 on helsinkiläinen Nolla, seura tiedottaa. Gastronomit perustelevat valintaansa Nollan kekseliäisyydellä ja taidokkuudella, jossa asiakkaalle välittyy koko palveluketjun yhteistyö. 

Vuoden ravintola -tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, joka saa asiakkaan tuntemaan itsensä arvostetuksi. Vuoden ravintolalla on hyvä hinta-laatusuhde ja sen toiminta on pitkäjänteistä, tasalaatuista ja varmaa.

"Nolla tarjoaa asiakkailleen kovatasoisen, täysvaltaisen ja huolettoman nautinnon"

The boys of Nolla by Nikola Tomevski
Ravintola Nollaa pyörittävät Luka Balać, Carlos Henriques ja Albert Franch SunyerNolla

Vuonna 2016 avattua ravintola Nollaa pyörittävät Luka Balać, Carlos Henriques ja Albert Franch Sunyer. He perustivat aikanaan ravintolan, koska halusivat kehittää ravintola-alaa ympäristöystävällisemmäksi.

Suomen Gastronomien Seuran mukaan Nolla on näyttänyt, että kestävän kehityksen noudattaminen ei tarkoita esimerkiksi ruoan herkullisuudesta tai palvelun laadusta tinkimistä.  

Suomen Gastronomien Seura ry, on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Ravintola Nolla on 34. tunnustuksen saanut ravintola. Gastronomiaa ja ruokakulttuuria vaaliva ja kehittävä seura perustettiin vuonna 1945 ja siihen kuuluu noin 300 jäsentä.

– Nollan kehittymistä on ollut ilahduttavaa seurata. Valitsit sitten lasillisen tiskillä pieteetillä valmistettujen näppipalojen kera tai täyden illalliskokemuksen juomineen, niin ravintolan osaamisesta saa nauttia aina sisäänkäynnistä laskun maksamiseen asti. Nolla tarjoaa asiakkailleen kovatasoisen, täysvaltaisen ja huolettoman nautinnon, kertoo Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Joni Kiiski tiedotteessa.

Kotimaisten raaka-aineiden arvostus näkyy asiakkaalle asti

Nolla1 copyNollan annoksia ja kuva Nollan jääkaapista.Nolla

Ravintoloitsija Luka Balać kuvailee kestävän kehityksen arvojen olevan Nollassa itsestäänselvyys. Nollassa tehdään paljon yhteistyötä eri tahojen kanssa, jotta ravintola pystyy vähentämään jätettä raaka-aineista ja pakkausmateriaaleista lähtien vesi- ja energiatehokkuuden minimointiin saakka.

– Emme ole koskaan valmiita, ja siksi pyrimme kehittämään toimintaamme jatkossakin. Olisikin ihan mahtavaa nähdä, että tulevaisuudessa kestävä kehitys ja kiertotalous olisivat ravintola-alalla niin arkipäiväisiä asioita, ettei niitä tarvitsisi erikseen edes korostaa, kuvailee ravintoloitsija Luka Balać tiedotteessa.

Composter in the dining room by Nikola TomevskiNollan ravintolasalissa on muun muassa iso kompostori.Nolla

Suomen Gastronomien Seuran Joni Kiiskin mukaan Nollan ruokalajeista huokuu gastronominen osaaminen ja makujen yhteensovittamisen taituruus. Annoksissa käytetään esimerkiksi kotimaista kalaa, kasviksia, riistaa, marjoja ja sieniä. Raaka-aineiden arvostus näkyy asiakkaalle asti. Lisäksi Nollassa esimerkiksi hyödynnetään kierrätettyjä astioita.

Suomen Gastronomien Seura ry:n Vuoden ravintola -tunnustukset

Vuonna 2021 Vuoden ravintolaa ei valittu, koska seura halusi osaltaan tukea koko suomalaista ravintolatoimialaa koronakriisin pitkittämässä selviytymistaistelussa

2022 Ravintola Nolla, Helsinki

2020 Ravintola Aanaar, Inari

2019 Ravintola Chapter, Helsinki

2018 Ravintola Kaskis, Turku

2017 Ravintola Grön, Helsinki

2016 Ravintola Roux, Lahti

2015 Ravintola SPIS, Helsinki

2014 Ravintola Ask, Helsinki

2013 Ravintola Chef & Sommelier, Helsinki

2012 Ravintola Muru, Helsinki

2011 Ravintola C, Tampere

2010 Ravintola Juuri, Helsinki

2009 Ravintola OLO, Helsinki

2008 Ravintola Postres, Helsinki

2007 Ravintola Savoy, Helsinki

2006 Ravintola Demo, Helsinki

2005 Ravintola George, Helsinki

2004 Palace Gourmet, Helsinki

2003 Panimoravintola Herman, Turku

2001 G.W. Sundmans, Helsinki

2000 Chez Dominique, Helsinki

1999 Ravintola Savoy, Helsinki

1998 Kanavaranta, Helsinki

1996 Lyon, Helsinki

1994 Safka, Helsinki

1993 Pamir, Strand Inter-Continental, Helsinki

1992 Julia, Turku

1991 Lehtovaara, Helsinki

1990 Amadeus, Helsinki

1989 Ravintola Henrik´s, Tampere

1988 Ravintola Bellman, Helsinki

1987 Ravintola George, Helsinki

1986 Celine, Helsinki

1985 Palace Gourmet, Helsinki

Lähde: Suomen Gastronominen Seura

Lue myös: Vuoden ravintolaksi 2020 valittiin todellinen yllättäjä – toiminut jo vuodesta 2008, silti moni ei ole kuullutkaan: "Kuuluu sijaita Inarissa, muualla se ei olisi samanlainen" 

Videolla: Ruoan hinta nousee, nousevatko hinnat myös ravintoloissa?

5:51Ruoan hinta nousee, nousevatko hinnat myös ravintoloissa? Haastattelussa kokki Henri AlénHaastattelussa kokki Henri Alén.

Lisää aiheesta:

Vuoden ravintola 2025 on valittu: Sijaitsee "maagisessa osoitteessa"Vuoden ravintola 2024 on valittu: Marjon ja Nikon "uudenlaista elämystä" Porvoossa ylistetäänVuoden ravintola 2023 on valittu: Poikkeuksellinen yhden miehen ravintola kerrostalossa Lohjalla Vuoden ravintolaksi 2020 valittiin todellinen yllättäjä – toiminut jo vuodesta 2008, silti moni ei ole kuullutkaan: "Kuuluu sijaita Inarissa, muualla se ei olisi samanlainen" Jopa Hans Välimäki ylisti Suomen parhaaksi – ravintola Grön on Vuoden Ravintola 2017Vuoden Ravintolaksi 2016 valittiin todellinen yllättäjä – titteli karkasi Helsingistä voittoputken jälkeen
RavintolatRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • to13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • to11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • ke12:37
    Ruoka

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"