Vuoden ravintola 2022 on valittu – helsinkiläisravintolaa ylistetään: "Kovatasoinen nautinto"

Nolla dining room by Nikola Tomevski copy
Ravintola Nolla on Suomen Gastronomien Seuran vuoden ravintola 2022. Nolla

Suomen Gastronomien Seura on valinnut jälleen Vuoden ravintolan. Tittelin pokkasi tällä kertaa kiertotalouteen erikoistunut helsinkiläisravintola.

Suomen Gastronomien Seuran valitsema Vuoden ravintola 2022 on helsinkiläinen Nolla, seura tiedottaa. Gastronomit perustelevat valintaansa Nollan kekseliäisyydellä ja taidokkuudella, jossa asiakkaalle välittyy koko palveluketjun yhteistyö. 

Vuoden ravintola -tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, joka saa asiakkaan tuntemaan itsensä arvostetuksi. Vuoden ravintolalla on hyvä hinta-laatusuhde ja sen toiminta on pitkäjänteistä, tasalaatuista ja varmaa.

"Nolla tarjoaa asiakkailleen kovatasoisen, täysvaltaisen ja huolettoman nautinnon"

Vuonna 2016 avattua ravintola Nollaa pyörittävät Luka Balać, Carlos Henriques ja Albert Franch Sunyer. He perustivat aikanaan ravintolan, koska halusivat kehittää ravintola-alaa ympäristöystävällisemmäksi.

Suomen Gastronomien Seuran mukaan Nolla on näyttänyt, että kestävän kehityksen noudattaminen ei tarkoita esimerkiksi ruoan herkullisuudesta tai palvelun laadusta tinkimistä.  

Suomen Gastronomien Seura ry, on myöntänyt Vuoden ravintola -tunnustuksen ansioituneille ravintoloille vuodesta 1985 lähtien. Ravintola Nolla on 34. tunnustuksen saanut ravintola. Gastronomiaa ja ruokakulttuuria vaaliva ja kehittävä seura perustettiin vuonna 1945 ja siihen kuuluu noin 300 jäsentä.

– Nollan kehittymistä on ollut ilahduttavaa seurata. Valitsit sitten lasillisen tiskillä pieteetillä valmistettujen näppipalojen kera tai täyden illalliskokemuksen juomineen, niin ravintolan osaamisesta saa nauttia aina sisäänkäynnistä laskun maksamiseen asti. Nolla tarjoaa asiakkailleen kovatasoisen, täysvaltaisen ja huolettoman nautinnon, kertoo Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Joni Kiiski tiedotteessa.

Kotimaisten raaka-aineiden arvostus näkyy asiakkaalle asti

Ravintoloitsija Luka Balać kuvailee kestävän kehityksen arvojen olevan Nollassa itsestäänselvyys. Nollassa tehdään paljon yhteistyötä eri tahojen kanssa, jotta ravintola pystyy vähentämään jätettä raaka-aineista ja pakkausmateriaaleista lähtien vesi- ja energiatehokkuuden minimointiin saakka.

– Emme ole koskaan valmiita, ja siksi pyrimme kehittämään toimintaamme jatkossakin. Olisikin ihan mahtavaa nähdä, että tulevaisuudessa kestävä kehitys ja kiertotalous olisivat ravintola-alalla niin arkipäiväisiä asioita, ettei niitä tarvitsisi erikseen edes korostaa, kuvailee ravintoloitsija Luka Balać tiedotteessa.

Suomen Gastronomien Seuran Joni Kiiskin mukaan Nollan ruokalajeista huokuu gastronominen osaaminen ja makujen yhteensovittamisen taituruus. Annoksissa käytetään esimerkiksi kotimaista kalaa, kasviksia, riistaa, marjoja ja sieniä. Raaka-aineiden arvostus näkyy asiakkaalle asti. Lisäksi Nollassa esimerkiksi hyödynnetään kierrätettyjä astioita.

Suomen Gastronomien Seura ry:n Vuoden ravintola -tunnustukset

Vuonna 2021 Vuoden ravintolaa ei valittu, koska seura halusi osaltaan tukea koko suomalaista ravintolatoimialaa koronakriisin pitkittämässä selviytymistaistelussa

2022 Ravintola Nolla, Helsinki

2020 Ravintola Aanaar, Inari

2019 Ravintola Chapter, Helsinki

2018 Ravintola Kaskis, Turku

2017 Ravintola Grön, Helsinki

2016 Ravintola Roux, Lahti

2015 Ravintola SPIS, Helsinki

2014 Ravintola Ask, Helsinki

2013 Ravintola Chef & Sommelier, Helsinki

2012 Ravintola Muru, Helsinki

2011 Ravintola C, Tampere

2010 Ravintola Juuri, Helsinki

2009 Ravintola OLO, Helsinki

2008 Ravintola Postres, Helsinki

2007 Ravintola Savoy, Helsinki

2006 Ravintola Demo, Helsinki

2005 Ravintola George, Helsinki

2004 Palace Gourmet, Helsinki

2003 Panimoravintola Herman, Turku

2001 G.W. Sundmans, Helsinki

2000 Chez Dominique, Helsinki

1999 Ravintola Savoy, Helsinki

1998 Kanavaranta, Helsinki

1996 Lyon, Helsinki

1994 Safka, Helsinki

1993 Pamir, Strand Inter-Continental, Helsinki

1992 Julia, Turku

1991 Lehtovaara, Helsinki

1990 Amadeus, Helsinki

1989 Ravintola Henrik´s, Tampere

1988 Ravintola Bellman, Helsinki

1987 Ravintola George, Helsinki

1986 Celine, Helsinki

1985 Palace Gourmet, Helsinki

Videolla: Ruoan hinta nousee, nousevatko hinnat myös ravintoloissa?

Ruoan hinta nousee, nousevatko hinnat myös ravintoloissa? Haastattelussa kokki Henri Alén 5:51
Haastattelussa kokki Henri Alén.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!