Ilmaiset hampurilaiset saivat suomalaiset jonottamaan – MTV testasi, miltä puistattava ihmislihaburgeri oikein maistuu

MTV testasi ihmislihaburgerin 0:42 MTV testasi ihmislihaburgerin

Miltä ihmislihaa imitoiva hampurilainen oikein maistuu? Makuja.fi-toimitus pisti itsensä likoon ja päätti ottaa asiasta selvää.

Lontoolainen gourmet-kokki Tom Wolfe piipahti Suomessa astetta erikoisemman ruoka-annoksen tiimoilta. Ruokataiteilijana ja Four Seasons -hotelliketjun pääkokkina tunnettu mies tarjoili torstaina 4. lokakuuta jännittyneelle yleisölle ihmislihaburgereita verisen performanssiesityksen kera. 

Ällöttävältä kuulostavan ajatuksen takaa paljastuu Wolfen mukaan herkullinen gourmet-burgeri, jonka työstämiseen on käytetty aikaa ja vaivaa. 

Tumma veriketsuppi kruunasi ihmislihapihvin 

Ihmislihaburgerin reseptiä kehittäessään Wolfe kertoo perehtyneensä ihmislihaa syöneiden henkilöiden kuvauksiin siitä, miltä ihmisen oikein liha maistuu. 

– Pihvi sisältää possua, joka on tieteellisestä näkökulmasta katsottuna lähimpänä ihmisen lihaa, nautaa ja kanan maksaa, Wolfe kertoi Helsingin Narikkatorilla järjestetyssä tilaisuudessa. 

Briossisämpylän välistä löytyi lisäksi tomaateista ja vadelmista valmistettua syvän tumman punaista veriketsuppia, Dijon-sinappia ja suolakurkkua.  

Miltä burgeri maistui?

Toimituksemme rohkaistui testaamaan, miltä ajatuksena luotaantyöntävä herkku oikein maistui. Ulkonäöllisesti hampurilainen ei eronnut tavallisesta burgerista juuri lainkaan. Ainoastaan pihvin harmahtava sävy paljasti, että kyseessä ei tällä kertaa tainnut olla aivan tavallinen naudanjauhelihapihvi. 

"Tuntuu väärältä sanoa, että tämä on ihan hyvää."

"Vaikea sanoa, että maistuuko tämä aidolta ihmislihalta. Jännä jälkimaku verrattuna tavalliseen hampurilaispihviin."

"Jos tätä söisi silmät kiinni, eikä tietäisi mistä on kyse, burgeri maistuisi varmasti paljon herkullisemmalta kuin nyt zombien ympäröimänä."

Tämä kokeilu todisti oikeaksi sen, kuinka suuri merkitys mielikuvilla ruokailussa oikein on. 

Artikkelin alusta löytyvältä videolta pääset kurkistamaan miltä ruokataiteilijan performanssi oikein näytti. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat