Nyt ei mennyt läpi! Kokin "nerokas pihvivinkki" lytättiin: "Miksi trollaatte tällaisella hölynpölyllä?"

4:20 Huippukokki Stefan Richter näyttää mökillään, miten pihvi maustetaan ja paistetaan

Kokin ylistämä "pihvinkorvike" puhuttaa sosiaalisessa mediassa, kertoo brittilehti Mirror.

Videolla kokki Stefan Richterin vinkit pihvin maustamiseen.

Kasvissyönnistä on tullut monelle jo arkipäivää ja yhä useampi välttelee ruokavaliossaan esimerkiksi punaista lihaa. Luonnonvarakeskus Luken tuoreet tilastot paljastavat, että punaisen lihan syönti väheni Suomessa vuonna 2020. Punaisen lihan kulutus on laskenut jo useana vuonna peräkkäin, siipikarjanlihan puolestaan noussut. 

Trendin myötä monille liharuoille kehitellään kilpaa kasvisvaihtoehtoja niin Suomessa kuin maailmallakin. Nyt erään kokin kasvisvaihtoehto perinteiselle pihville on aiheuttanut kiivaan keskustelun sosiaalisessa mediassa. 

Korvaako paahdettu leipä lihaisan pihvin?

Useat Instagram-käyttäjät pillastuivat, kun suositulla tilillä ylistettiin pihvinkorvikkeena parmesaanilla kuorrutettua hapanleipää.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Kun @davidamarkin lopetti pihvin syömisen, hänen teki silti mieli jotain ylenpalttista lautasensa päätähdeksi – ja kukkakaalista tehty "pihvi" ei vain olisi ollut tarpeeksi hyvä korvike, ruokasivusto Basicallyn Instagram-päivityksessä todetaan. 

Basically on suositun amerikkalaisen ruokalehden Bon Appétitin Instagram-sivusto. Tekstissä mainittuDavid Amarkin on ammatiltaan kokki ja työskentelee ruokatoimittajana useassa tunnetussa ruokajulkaisussa, mukaan lukien Bon Appétit -lehdessä. 

Sen sijaan kokki David Amarkin ylistää pihvinkorvikkeena ”leipäpihviä”, eli parmesaanilla kuorrutettua, paahdettua hapanleipää. 

–  Se on rasvaista, suolaista ja oikein valmistettuna suorastaan lihaisaa.

"Pihvivinkki" lytättiin somessa: "Miksi trollaatte tällaisella hölynpölyllä?"

Instagram-käyttäjiin tämä ”pihvivinkki” ei kuitenkaan aivan tehnyt vaikutusta.

– Leipäpihvi, salaattipihvi, kukkakaalipihvi. Mikään näistä ei ole oikeasti pihvi, Instagramissa muun muassa kommentoitiin.

– Yritättekö tosissanne väittää ihmisille, että juustoleipä maistuu samalta kuin pihvi? Kiitos aamun nauruista, toinen jatkoi.

– Miksi trollaatte tällaisella hölynpölyllä? kolmas kyseli.

– Se on ehdottomasti paahtoleipä, neljäs muistutti.

Osa kiitteli Instagramissa hyvästä reseptistä, mutta monikaan ei mieltänyt ohjetta silti pihviksi.

– Tämä on varmasti hyvää, mutta tarina ohjeen ympärillä on niin tyhmä.

Eräs vitsikäs somekäyttäjä käänsi myös tarinan päälaelleen.

– Aina kun minusta tuntuu siltä, että en saa tarpeeksi kasviksia ruokavaliossani, leikkaan pihvini parsakaalin muotoon. Näin saan kasvistenhimon tyydytettyä ilman, että minun tarvitsee syödä kasviksia. Minun liha-parsakaalini on terveellinen, hieman ruohoinen ja siinä on suorastaan kasvisten kitkeriä makuvivahteita. 

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja