Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt ei mennyt läpi! Kokin "nerokas pihvivinkki" lytättiin: "Miksi trollaatte tällaisella hölynpölyllä?"

4:20Huippukokki Stefan Richter näyttää mökillään, miten pihvi maustetaan ja paistetaan
Julkaistu 28.06.2021 19:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokin ylistämä "pihvinkorvike" puhuttaa sosiaalisessa mediassa, kertoo brittilehti Mirror.

Videolla kokki Stefan Richterin vinkit pihvin maustamiseen.

Kasvissyönnistä on tullut monelle jo arkipäivää ja yhä useampi välttelee ruokavaliossaan esimerkiksi punaista lihaa. Luonnonvarakeskus Luken tuoreet tilastot paljastavat, että punaisen lihan syönti väheni Suomessa vuonna 2020. Punaisen lihan kulutus on laskenut jo useana vuonna peräkkäin, siipikarjanlihan puolestaan noussut. 

Trendin myötä monille liharuoille kehitellään kilpaa kasvisvaihtoehtoja niin Suomessa kuin maailmallakin. Nyt erään kokin kasvisvaihtoehto perinteiselle pihville on aiheuttanut kiivaan keskustelun sosiaalisessa mediassa. 

Korvaako paahdettu leipä lihaisan pihvin?

Useat Instagram-käyttäjät pillastuivat, kun suositulla tilillä ylistettiin pihvinkorvikkeena parmesaanilla kuorrutettua hapanleipää.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Kun @davidamarkin lopetti pihvin syömisen, hänen teki silti mieli jotain ylenpalttista lautasensa päätähdeksi – ja kukkakaalista tehty "pihvi" ei vain olisi ollut tarpeeksi hyvä korvike, ruokasivusto Basicallyn Instagram-päivityksessä todetaan. 

Basically on suositun amerikkalaisen ruokalehden Bon Appétitin Instagram-sivusto. Tekstissä mainittu David Amarkin on ammatiltaan kokki ja työskentelee ruokatoimittajana useassa tunnetussa ruokajulkaisussa, mukaan lukien Bon Appétit -lehdessä. 

Sen sijaan kokki David Amarkin ylistää pihvinkorvikkeena ”leipäpihviä”, eli parmesaanilla kuorrutettua, paahdettua hapanleipää. 

–  Se on rasvaista, suolaista ja oikein valmistettuna suorastaan lihaisaa.

"Pihvivinkki" lytättiin somessa: "Miksi trollaatte tällaisella hölynpölyllä?"

Instagram-käyttäjiin tämä ”pihvivinkki” ei kuitenkaan aivan tehnyt vaikutusta.

– Leipäpihvi, salaattipihvi, kukkakaalipihvi. Mikään näistä ei ole oikeasti pihvi, Instagramissa muun muassa kommentoitiin.

– Yritättekö tosissanne väittää ihmisille, että juustoleipä maistuu samalta kuin pihvi? Kiitos aamun nauruista, toinen jatkoi.

– Miksi trollaatte tällaisella hölynpölyllä? kolmas kyseli.

– Se on ehdottomasti paahtoleipä, neljäs muistutti.

Osa kiitteli Instagramissa hyvästä reseptistä, mutta monikaan ei mieltänyt ohjetta silti pihviksi.

– Tämä on varmasti hyvää, mutta tarina ohjeen ympärillä on niin tyhmä.

Eräs vitsikäs somekäyttäjä käänsi myös tarinan päälaelleen.

– Aina kun minusta tuntuu siltä, että en saa tarpeeksi kasviksia ruokavaliossani, leikkaan pihvini parsakaalin muotoon. Näin saan kasvistenhimon tyydytettyä ilman, että minun tarvitsee syödä kasviksia. Minun liha-parsakaalini on terveellinen, hieman ruohoinen ja siinä on suorastaan kasvisten kitkeriä makuvivahteita. 

Lue myös: Jauhelihapihvistä "tummanruskeaa lihakarkkia" – Antti Suikkari paljastaa burgeripihvien supermehukkaan ykkösen

Lähde: Mirror

Lisää aiheesta:

"Voileipäkuninkaan" helposta niksistä tuli hitti – rapean juustoinen herkku syntyy hetkessä!Voiko auringonkukan pään todella syödä? Ruokatoimittajat testasivat outoa sometrendiäTäydellisen jauhelihapihvin salainen raaka-aine löytyy jo keittiöstäsi – ruokatoimittaja ylistää parhaaksi burgeriksiGordon Ramsayn hampurilaisohje lytättiin – söisitkö itse?Perheenäiti jakoi ohjeen helppoihin "köyhän miehen hampurilaispihveihin" – halpisateriasta hitti: Maksoi alle kympin viiden hengen perheelleEi aivan sitä, mitä odotettiin! Sanattomaksi vetänyt lasagne sai someyleisön tunteet kuumenemaan: ”Ketä he yrittävät huijata?”
RuokaLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • Eilen17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • to11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • to09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!