Voiko myös piparit paistaa vohveliraudalla? MTV testasi – tässä hämmästyttävä lopputulos

0:43 Piparit vohveliraudalla: Näin se toimii!

Vohveliraudalla voi valmistaa monenlaisia yllättäviäkin herkkuja perinteisten vohveleiden lisäksi. Mutta onnistuuko vohveliraudalla myös pipareiden paistaminen valmistaikinasta? Katso videolta lopputulos.

Kerroimme marraskuun lopussa ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koiviston näppärästä vinkistä joulutorttujen paistamiseen. Satu nimittäin keksi paistaa perinteiset joulutortut vohveliraudalla.

Vohvelirautajoulutortuissa on Sadun mukaan erityisesti yksi hyvä puoli: niitä voi valmistaa pienen määrän kerrallaan, ja nautiskella tuoreista joulutortuista lämmittämättä uunia. Jos torttuja valmistaa pellillisen uunissa, niitä jää yleensä väistämättä seuraavallekin päivälle.

Piparit vohveliraudalla

Sadun joulutorttuvinkistä inspiroituneena päätimme testata, voisiko myös pipareita paistaa vohveliraudalla. Yllätykseksemme vohveliraudalla sai aikaiseksi päältä ihanan rapsakoita, mutta sisältä paikoitellen pehmeitä pipareita – siis koostumukseltaan täydellisiä! Paistoaikaa lyhentämällä tai pidentämällä pystyy säätelemään kypsyyttä.

Piparit kannattaa ottaa hieman pehmeinä vohveliraudasta ulos, koska ne kovettuvat vielä paiston jälkeen. Vohvelimaisen ulkonäkönsä ansiosta näistä herkkupaloista voisi tuunata vaikka jouluisan jälkiruoka-annoksen!

Katso videolta, miten pipareita paistetaan vohveliraudalla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja