Virpin ylivoimainen tapa parsan kypsentämiseen: Kaksi "salaista ainesosaa" parantaa makua huomattavasti!

parsa
Shutterstock

Parsakausi on pian Suomessakin kuumimmillaan. Suomen suurimman parsatilan viljelijä Virpi Karlsson paljasti viime keväänä MTV:lle, mikä on hänen mielestään paras tapa parsan kypsentämiseen. Nappaa tästä Virpin vinkki, jos et sitä vielä tiennyt.

Ahvenamaan Gottbyssa, pienen matkan päässä Maarianhaminasta sijaitsee Suomen suurin parsatila. Viljelijät Virpi ja Tage Karlsson aloittivat parsatuotannon hehtaarin kokoisella pellolla vuonna 2006. Nyt peltoja on jo kaksi ja viljelyala useamman hehtaarin verran. 

– Olimme kiinnostuneita vihannesten viljelystä ja kokeilimme vähän kaikenlaista mahdollista kukkakaalista kiinankaaliin. Sitten keksimme, että jos viljelisimmekin parsaa, Virpi Karlsson kertoo parsanviljelyn aloittamisesta.

Suomen suurimmalta parsatilalta toimitetaan parsaa pääosin ravintoloihin ja kauppoihin Ahvenanmaalla, mutta osa niistä päätyy myös Manner-Suomen ruokakauppoihin. Tilalla on Virpin ja Tagen apuna myös heidän maanviljelyä opiskeleva poikansa Nikolai.

Miten viljelijät sitten itse valmistavat kasvattamansa parsan? Virpi Karlssonin mukaan paras valmistustapa on parsan keittäminen.   

– Yleensä keitämme parsan ja syömme sen hollandaise-kastikkeen kera. Pojan suosikki on pekoniin kääritty parsa, joka paistetaan pannulla.

Virpi Karlsson kertoo itse syövänsä parsaa päivittäin kauden alussa.

– Sitten, kun juhannus lähenee, alkaa parsa tulla jo korvista. Silloin ajattelen, että onneksi on vuosi seuraavaan satokauteen, Virpi nauraa. 

Hänen mukaansa parsaa ei missään nimessä saa keittää lötköksi, vaan juuri sopivan al denteksi. Keitinveden joukkoon kannattaa lisätä kaksi "salaista aineosaa", sokeria ja voita, niin parsan maku paranee entisestään.

Katso Virpin resepti: Parsan keittäminen - helppo ohje

Katso videolta Harri Syrjäsen parsavinkit:

5:39

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja