Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Virpi tietää parhaan tavan parsan kypsentämiseen: Lisää kaksi "salaista ainesosaa" ja maku paranee

Parsa sopii myös grillattavaksi! Parsanviljelijä Virpi Karlsson kuitenkin rakastaa eniten suolalla, voilla ja sokerilla maustetussa vedessä keitettyä parsaa.
Parsa sopii myös grillattavaksi! Parsanviljelijä Virpi Karlsson kuitenkin rakastaa eniten suolalla, voilla ja sokerilla maustetussa vedessä keitettyä parsaa.Shutterstock
Julkaistu 28.05.2019 17:06

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomen suurimman parsatilan viljelijä Virpi Karlsson paljastaa, mikä on hänen mielestään paras tapa parsan kypsentämiseen.

Ahvenamaan Gottbyssa, pienen matkan päässä Maarianhaminasta sijaitsee Suomen suurin parsatila. Viljelijät Virpi ja Tage Karlsson aloittivat parsatuotannon hehtaarin kokoisella pellolla vuonna 2006. Nyt peltoja on jo kaksi ja viljelyala useamman hehtaarin verran. 

– Olimme kiinnostuneita vihannesten viljelystä ja kokeilimme vähän kaikenlaista mahdollista kukkakaalista kiinankaaliin. Sitten keksimme, että jos viljelisimmekin parsaa, Virpi Karlsson kertoo parsanviljelyn aloittamisesta.

Suomen suurimmalta parsatilalta toimitetaan parsaa pääosin ravintoloihin ja kauppoihin Ahvenanmaalla, mutta osa niistä päätyy myös Manner-Suomen ruokakauppoihin. Tilalla on Virpin ja Tagen apuna myös heidän 16-vuotias poikansa Nikolai, joka opiskelee parhaillaan maanviljelyä.

Virpi Tage Nikolai Karlsson
Tage, Nikolai ja Virpi Karlsson.MTV

Miten viljelijät sitten itse valmistavat kasvattamansa parsan? Virpi Karlssonin mukaan paras valmistustapa on parsan keittäminen.   

– Yleensä keitämme parsan ja syömme sen hollandaise-kastikkeen kera. Pojan suosikki on pekoniin kääritty parsa, joka paistetaan pannulla.

Virpi Karlsson kertoo itse syövänsä parsaa päivittäin kauden alussa.

– Sitten, kun juhannus lähenee, alkaa parsa tulla jo korvista. Silloin ajattelen, että onneksi on vuosi seuraavaan satokauteen, Virpi nauraa. 

Hänen mukaansa parsaa ei missään nimessä saa keittää lötköksi, vaan juuri sopivan al denteksi. Keitinveden joukkoon kannattaa lisätä kaksi "salaista aineosaa", sokeria ja voita, niin parsan maku paranee entisestään. Lue Virpi ja Tage Karlssonin ohjeet parsan keittämiseen alta:

Resepti

Katso videolta Harri Syrjäsen parsavinkit:

7:00Harri Syrjäsen gourmetkokkailu

Lisää aiheesta:

Pitääkö parsa kuoria? Moni sortuu yleiseen virheeseenPitääkö parsa kuoria? Ruotsalaiskokilta tärkeä muistutusParas tapa parsan kypsentämiseen! Parsanviljelijä Virpin kikka parantaa makuaYlivoimainen niksi parsan valmistukseen – testaa Virpin taktiikkaa: Parantaa makua huomattavasti!Virpillä on ylivoimainen niksi parsan valmistukseen: Parantaa makua huomattavasti!Virpin ylivoimainen tapa parsan kypsentämiseen: Kaksi "salaista ainesosaa" parantaa makua huomattavasti!
RuokaParsaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • to11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • to09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!