Suomalainen kananmunatuottaja muistuttaa, ettei kananmunien parasta ennen -päivämäärää kannata tuijotella liikaa.
Videolla: Tiesitkö tästä kikasta? Helppo tapa erotella valkuainen ja keltuainen.
Pääsiäisen ykkösruoka-ainetta kananmunaa voisi hyödyntää kodeissa vielä tehokkaammin, muistuttaa munatuottaja DAVA Foods tiedotteessaan. Suurin osa kuluttajista tietää, että parasta ennen -päiväyksen jälkeen munia voi vielä käyttää. Mutta tätä käyttöaikaa voisi vielä paljon venyttää ja sitä kautta vähentää poisheitettyjen kananmunien määrää.
Liian moni suomalainen heittää käyttökelpoisen munan roskiin
Kantar TNS:n toteuttaman Kultamuna-bränditutkimuksen mukaan 48 prosenttia suomalaisista ei käytä kananmunia enää, kun parasta ennen -päiväyksestä on kulunut yli viikko aikaa. Sen sijaan jopa 10 prosenttia lopettaa käytön tasan parasta ennen -päivänä.
Vain 33 prosenttia kuluttajista ilmoittaa käyttävänsä munia niin kauan kuin ne ovat heidän mielestään kunnossa.
Tiesitkö? Merkittävä osa DAVA Foodsin jalostetuotannon kuorista käytetään Fazerin Mignon-muniin. Tarkkaan valitut kuoret valmistellaan käsityönä Fazerille lähetettäväksi. Tätä työtä tehdään ympäri vuoden, jotta pääsiäiseksi saadaan riittävästi laadukkaita kuoria.
– Tämä ajatus on hyvä lähtökohta, kommentoi vuoden vaihteessa DAVA Foodsin kaupalliseksi johtajaksi hypännyt .