Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ethän lisää pasta carbonaraan pekonia? Huippukokki tyrmää yleisen valmistustavan: "Valtava väärinkäsitys"

Suosikkipastaan käytetään perinteisesti italialaista suolalihaa nimeltä guanciale.
Suosikkipastaan käytetään perinteisesti italialaista suolalihaa nimeltä guanciale.Shutterstock
Julkaistu 30.10.2018 13:11

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Pekonin käyttö ja pastan liian pitkä keittoaika ovat australialaiskokin mukaan tyypillisimpiä virheitä, joihin ihmiset sortuvat pasta carbonaran valmistuksessa. 

Vaikka pasta carbonara kuuluu monissa perheissä suosikkiruokien joukkoon, australialaiskokki Dario Mancan mukaan tämän ruoan valmistamisessa on parantamisen varaa. Tyypillisin virhe, johon ihmiset tämän ruokalajin kanssa sortuvat, voi tulla monelle todellisena yllätyksenä.

– Valtava väärinkäsitys on se, että carbonaraan käytettäisiin pekonia. Perinteisissä resepteissä käytetään italialaista suolattua lihaa nimeltä guanciale, Manca toteaa. 

Videolla suomalainen huippukokki antaa nerokkaan pastaniksin, joka kannattaa opetella! Artikkeli jatkuu videon alla. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Monet julkkiskokit suosittelevat käyttämään perinteisen lihan tilalla italialaista pekonin kaltaista lihaa, pancettaa, jota on saatavilla guancialea huomattavasti paremmin.

Pastan keittoaika on lyhyempi kuin moni luulee

Pekonin käyttö ei suinkaan ole ainoa virhe, johon kotikokit Mancan mukaan tyypillisesti sortuvat.

LUE MYÖS: Pastaresepti, joka muutti huippukokki Jamie Oliverin elämän: "En ollut koskaan maistanut mitään vastaavaa elämässäni"

Miehen mukaan moni sortuu keittämään pastaa liian pitkään, sillä oikea keittoaika tätä ruokaa valmistettaessa on kaksi minuuttia vähemmän kuin pastapaketin ohjeessa suositellaan.

– Pasta kypsyy loppuun samalla, kun se imee ihmeellisiä makuja kastikkeesta, Manca kertoo.

Sen sijaan, että kastike tarjoiltaisiin erikseen, pasta kannattaa pyöräyttää kastikkeen joukkoon valmistuksen loppuvaiheessa.

Lähde: TheSun

Lisää aiheesta:

Tämä pasta on valtava hitti, mutta yllättävän moni mokaa sen valmistuksessa: "Joka kerta, kun joku laittaa kermaa…"Mikä on pasta carbonaran oikea valmistustapa? Monen käyttämä ainesosa onkin "pyhäinhäväistys"Inan superhelppoa pastakastiketta on kokeiltava: "Paras, jota olet koskaan syönyt"Kokit paljastavat, mitä pasta-annoksia ei todellakaan kannata tilata ravintolassa: "Tehdään usein ennakkoon ja lämmitetään uudelleen"Lisäätkö sinäkin ketsuppia pastan päälle? Asiantuntijalta täystyrmäys suosikkimausteelle: "Ehdoton ei"Ethän lisää öljyä keitinveteen? Kahdeksan virhettä, jotka saattavat pilata pasta-ateriasi
PastaPekoniRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"