Ethän lisää pasta carbonaraan pekonia? Huippukokki tyrmää yleisen valmistustavan: "Valtava väärinkäsitys"

carbonara pasta carbonara
Suosikkipastaan käytetään perinteisesti italialaista suolalihaa nimeltä guanciale. Shutterstock

Pekonin käyttö ja pastan liian pitkä keittoaika ovat australialaiskokin mukaan tyypillisimpiä virheitä, joihin ihmiset sortuvat pasta carbonaran valmistuksessa. 

Vaikka pasta carbonara kuuluu monissa perheissä suosikkiruokien joukkoon, australialaiskokki Dario Mancan mukaan tämän ruoan valmistamisessa on parantamisen varaa. Tyypillisin virhe, johon ihmiset tämän ruokalajin kanssa sortuvat, voi tulla monelle todellisena yllätyksenä.

– Valtava väärinkäsitys on se, että carbonaraan käytettäisiin pekonia. Perinteisissä resepteissä käytetään italialaista suolattua lihaa nimeltä guanciale, Manca toteaa. 

Videolla suomalainen huippukokki antaa nerokkaan pastaniksin, joka kannattaa opetella! Artikkeli jatkuu videon alla. 

0:42

Monet julkkiskokit suosittelevat käyttämään perinteisen lihan tilalla italialaista pekonin kaltaista lihaa, pancettaa, jota on saatavilla guancialea huomattavasti paremmin.

Pastan keittoaika on lyhyempi kuin moni luulee

Pekonin käyttö ei suinkaan ole ainoa virhe, johon kotikokit Mancan mukaan tyypillisesti sortuvat.

Miehen mukaan moni sortuu keittämään pastaa liian pitkään, sillä oikea keittoaika tätä ruokaa valmistettaessa on kaksi minuuttia vähemmän kuin pastapaketin ohjeessa suositellaan.

– Pasta kypsyy loppuun samalla, kun se imee ihmeellisiä makuja kastikkeesta, Manca kertoo.

Sen sijaan, että kastike tarjoiltaisiin erikseen, pasta kannattaa pyöräyttää kastikkeen joukkoon valmistuksen loppuvaiheessa.

Lähde: TheSun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja