Ethän lisää pasta carbonaraan pekonia? Huippukokki tyrmää yleisen valmistustavan: "Valtava väärinkäsitys"
Pekonin käyttö ja pastan liian pitkä keittoaika ovat australialaiskokin mukaan tyypillisimpiä virheitä, joihin ihmiset sortuvat pasta carbonaran valmistuksessa.
Vaikka pasta carbonara kuuluu monissa perheissä suosikkiruokien joukkoon, australialaiskokki Dario Mancan mukaan tämän ruoan valmistamisessa on parantamisen varaa. Tyypillisin virhe, johon ihmiset tämän ruokalajin kanssa sortuvat, voi tulla monelle todellisena yllätyksenä.
– Valtava väärinkäsitys on se, että carbonaraan käytettäisiin pekonia. Perinteisissä resepteissä käytetään italialaista suolattua lihaa nimeltä guanciale, Manca toteaa.
Videolla suomalainen huippukokki antaa nerokkaan pastaniksin, joka kannattaa opetella! Artikkeli jatkuu videon alla.
Monet julkkiskokit suosittelevat käyttämään perinteisen lihan tilalla italialaista pekonin kaltaista lihaa, pancettaa, jota on saatavilla guancialea huomattavasti paremmin.
Pastan keittoaika on lyhyempi kuin moni luulee
Pekonin käyttö ei suinkaan ole ainoa virhe, johon kotikokit Mancan mukaan tyypillisesti sortuvat.
Miehen mukaan moni sortuu keittämään pastaa liian pitkään, sillä oikea keittoaika tätä ruokaa valmistettaessa on kaksi minuuttia vähemmän kuin pastapaketin ohjeessa suositellaan.
– Pasta kypsyy loppuun samalla, kun se imee ihmeellisiä makuja kastikkeesta, Manca kertoo.
Sen sijaan, että kastike tarjoiltaisiin erikseen, pasta kannattaa pyöräyttää kastikkeen joukkoon valmistuksen loppuvaiheessa.
Lähde: TheSun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti