Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viljelijä-Harrin tärkein sääntö varhaisperunoiden keittämiseen: "Muistakaa!"

7:19Kotimaisia perunoita ja mansikoita kesäpöytään
Julkaistu 15.06.2019 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Varhaisperunat ovat monelle suomalaiselle kesän ykkösherkku. Mutta miten ne valmistetaan oikeaoppisesti? 

Torstaina Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut perunanviljelijä Harri Kaitala kertoi vallitsevasta pottutilanteesta. Kaitalan mukaan kotimaista perunasatoa riittää hyvin koko kesäksi, kunhan kaupat vaan muistavat niitä ottaa valikoimiinsa.

– Nostamme kesäperunaa elokuun loppuun saakka. Se ei tule loppumaan. Sitä saa kaupoista, kun vaan uskaltaa kysyä.

Viljelijä itse syö varhaisperunat mieluiten keitettynä sillin ja voin kera sekä tuoreen tillin kera. Kaitala haluaa myös muistuttaa kaikkia oleellisesta säännöstä varhaisperunoiden valmistamisessa. 

– Mutta muistakaa! Keittäminen pitää tehdä varovaisesti. Varhaisperunan kuuluu olla vedessä maksimisaan 10 minuuttia. Sitten vesi pois ja annetaan kypsyä loppuun kattilassa.

Myös keittiömestari Pekka Terävä valmistaa varhaisperunat Kaitalan suosittelemalla tavalla. Lue tarkemmat ohjeet täydellisiin varhaisperunoihin:  Uusien perunoiden keittäminen – keittiömestarin paras ohje

Lisää aiheesta:

Varhaisperunat kiehuvaan vai kylmään veteen? Paras tapa keittää potutHaluatko nauttia uusista perunoista vuoden ympäri? Se on mahdollista, mutta nyt on aika toimia – näin säilöt potut ilman, että maku kärsiiParas tapa keittää varhaisperunat voi yllättää – Pekka Terävän nerokas metodi kumoaa kaiken, mitä olet aiemmin uskonutPottubuumi kuumimmillaan: Tämä on varhaisperunoiden tilanne juhannuksena – ja näin keität ne oikeinTeetkö näin? Keittiömestari Pekka Terävän paras tapa keittää varhaisperunat kumoaa kaiken, mitä olet aiemmin uskonut pottujen keittämisestäTämän perunan kysyntä räjähtää tällä viikolla Suomessa – "kesäperunoiden kunkku"
RuokaPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen16:52
    Ravitsemus

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • Eilen08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • to18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä