Viljelijä-Harrin tärkein sääntö varhaisperunoiden keittämiseen: "Muistakaa!"
Varhaisperunat ovat monelle suomalaiselle kesän ykkösherkku. Mutta miten ne valmistetaan oikeaoppisesti?
Torstaina Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut perunanviljelijä Harri Kaitala kertoi vallitsevasta pottutilanteesta. Kaitalan mukaan kotimaista perunasatoa riittää hyvin koko kesäksi, kunhan kaupat vaan muistavat niitä ottaa valikoimiinsa.
– Nostamme kesäperunaa elokuun loppuun saakka. Se ei tule loppumaan. Sitä saa kaupoista, kun vaan uskaltaa kysyä.
Viljelijä itse syö varhaisperunat mieluiten keitettynä sillin ja voin kera sekä tuoreen tillin kera. Kaitala haluaa myös muistuttaa kaikkia oleellisesta säännöstä varhaisperunoiden valmistamisessa.
– Mutta muistakaa! Keittäminen pitää tehdä varovaisesti. Varhaisperunan kuuluu olla vedessä maksimisaan 10 minuuttia. Sitten vesi pois ja annetaan kypsyä loppuun kattilassa.
Myös keittiömestari Pekka Terävä valmistaa varhaisperunat Kaitalan suosittelemalla tavalla. Lue tarkemmat ohjeet täydellisiin varhaisperunoihin: Uusien perunoiden keittäminen – keittiömestarin paras ohje
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut