Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viisi pohjoismaista ruokatrendiä vuodelle 2019 – näitä yllätyksellisiä herkkuja tuleva vuosi tuo tullessaan!

13:00Tulevaisuuden uutiset: Muuttuvat ruokailutottumukset
Julkaistu 26.09.2018 12:22

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Hyvää tekevät ruuat ja uudet proteiinit ovat nousevia ruokatrendejä Pohjoismaissa, selviää Fazerin tuoreesta raportista. Vaikka ruoan terveellisyys ja kestävät valinnat nähdään tärkeinä, myöskään hemmotteluhetkiä ja glamouria ei unohdeta.

VIDEO: Millaisia ruokia syödään tulevaisuudessa? Huippukokki vastaa!

Fazerin tuoreen Tulevaisuuden ruokatrendit 2019 -raportti kyselyn tulosten perusteella suomalaiset ovat tietoisia kuluttajia, joiden vastauksissa korostuivat yksilölliset terveystarpeet ja ympäristöä säästävät valinnat.

LUE MYÖS: Tiesitkö? Näin kasviproteiini ja eläinproteiini eroavat toisistaan – tämä on parempi vaihtoehto

Vastauksissa korostuivat etenkin uusien kasvisproteiinien käyttö sekä lihansyönnin lopettaminen. 

Kaiken kaikkiaan Pohjoismaissa ollaan entistä kiinnostuneempia ympäristöstä ja kestävistä valinnoista omaa terveyttä ja pieniä hemmotteluhetkiä unohtamatta.

Raportin mukaan vuodelle 2019 on nähtävissä viisi keskeistä ruokatrendiä Pohjoismaissa.


1) Uusia proteiineja

Vuoden 2018 hitti olivat kulhot. Ensi vuonna saamme todennäköisesti ihastella annoksia, joiden proteiini on peräisin lupiinin, herneiden ja soijan kaltaisista kasveista tai joissa on käytetty lihatonta "lihaa". Vihreä vallankumous tarkoittaa jatkossa yhä moninaisempia kasviperäisiä proteiineja, myös niin kutsuttua lihatonta lihaa.

2) Itämaista viisautta

Ensi vuonna ruokaintoilijat innostuvat ikivanhasta intialaisesta terveysfilosofiasta, ayurvedasta. Ayurvedaruokavaliossa suhtautuminen ruokaan on holistista, ja tavoitteena on valita omaa kehotyyppiä ravitsevia ruokia.

3) Värikkäitä latteja

Juomme edelleen erilaisia latteja, jotka on valmistettu ilman kahvipapuja.

4) Papua pullaan

Linssit, kikherneet ja pavut ovat maukkaita pataruoissa ja ensi vuodesta alkaen myös leivonnaisissa.

Proteiinipitoiset linssit ja pavut löytävät tiensä myös leivontaan.

5) Glamouria pöytään 

Vaikka ruoan terveellisyys ja kestävyys ovat meille tärkeitä, emme unohda pieniä hemmotteluhetkiä. Vuonna 2019 luvassa on entistä enemmän näyttäviä esillepanoja ja yllätyksellisiä annoksia.

Lähde: Fazer

Lisää aiheesta:

Ruokakaupoissa näkyy nyt yksi selkeä buumi – näiden tuotteiden suosio kasvanut roimasti: "Ajan ilmiö"Näistä tuotteista suomalaiset innostuivat tänä vuonna – K-ryhmän myyntidata paljastaa, mikä juomakategoria lähes tuplasi myyntinsäSuomessa kasvaa nyt inkivääri-ipanoita ja parsakaalipalleroita – K-ryhmässä havaittiin selkeä hittituote lapsiperheiden keskuudessa: "Valtava suosio, jolle ei näy loppua"Näitä povataan vuoden 2020 ruokien megahiteiksi: Miltä kuulostaisi alkoholitee tai mysteerimaut?Yksisarvisruoka, kauramaito, Aperol Spritz… Tässä ovat tämän vuoden 10 isointa ruokatrendiä: Kuinka monta niistä olet testannut?Näitäkö syömme seuraavat 12 kuukautta? Vuoden 2018 ruokatrendit listattiin
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • Eilen14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • Eilen06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta