Viisi pohjoismaista ruokatrendiä vuodelle 2019 – näitä yllätyksellisiä herkkuja tuleva vuosi tuo tullessaan!

9:44 Tulevaisuuden uutiset: Muuttuvat ruokailutottumukset

Hyvää tekevät ruuat ja uudet proteiinit ovat nousevia ruokatrendejä Pohjoismaissa, selviää Fazerin tuoreesta raportista. Vaikka ruoan terveellisyys ja kestävät valinnat nähdään tärkeinä, myöskään hemmotteluhetkiä ja glamouria ei unohdeta.

VIDEO: Millaisia ruokia syödään tulevaisuudessa? Huippukokki vastaa!

Fazerin tuoreen Tulevaisuuden ruokatrendit 2019 -raportti kyselyn tulosten perusteella suomalaiset ovat tietoisia kuluttajia, joiden vastauksissa korostuivat yksilölliset terveystarpeet ja ympäristöä säästävät valinnat.

Vastauksissa korostuivat etenkin uusien kasvisproteiinien käyttö sekä lihansyönnin lopettaminen. 

Kaiken kaikkiaan Pohjoismaissa ollaan entistä kiinnostuneempia ympäristöstä ja kestävistä valinnoista omaa terveyttä ja pieniä hemmotteluhetkiä unohtamatta.

Raportin mukaan vuodelle 2019 on nähtävissä viisi keskeistä ruokatrendiä Pohjoismaissa.

1) Uusia proteiineja

Vuoden 2018 hitti olivat kulhot. Ensi vuonna saamme todennäköisesti ihastella annoksia, joiden proteiini on peräisin lupiinin, herneiden ja soijan kaltaisista kasveista tai joissa on käytetty lihatonta "lihaa". Vihreä vallankumous tarkoittaa jatkossa yhä moninaisempia kasviperäisiä proteiineja, myös niin kutsuttua lihatonta lihaa.

2) Itämaista viisautta

Ensi vuonna ruokaintoilijat innostuvat ikivanhasta intialaisesta terveysfilosofiasta, ayurvedasta. Ayurvedaruokavaliossa suhtautuminen ruokaan on holistista, ja tavoitteena on valita omaa kehotyyppiä ravitsevia ruokia.

3) Värikkäitä latteja

Juomme edelleen erilaisia latteja, jotka on valmistettu ilman kahvipapuja.

4) Papua pullaan

Linssit, kikherneet ja pavut ovat maukkaita pataruoissa ja ensi vuodesta alkaen myös leivonnaisissa.

5) Glamouria pöytään 

Vaikka ruoan terveellisyys ja kestävyys ovat meille tärkeitä, emme unohda pieniä hemmotteluhetkiä. Vuonna 2019 luvassa on entistä enemmän näyttäviä esillepanoja ja yllätyksellisiä annoksia.

Lähde: Fazer

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja