Hyvää tekevät ruuat ja uudet proteiinit ovat nousevia ruokatrendejä Pohjoismaissa, selviää Fazerin tuoreesta raportista. Vaikka ruoan terveellisyys ja kestävät valinnat nähdään tärkeinä, myöskään hemmotteluhetkiä ja glamouria ei unohdeta.
VIDEO: Millaisia ruokia syödään tulevaisuudessa? Huippukokki vastaa!
Fazerin tuoreen Tulevaisuuden ruokatrendit 2019 -raportti kyselyn tulosten perusteella suomalaiset ovat tietoisia kuluttajia, joiden vastauksissa korostuivat yksilölliset terveystarpeet ja ympäristöä säästävät valinnat.
LUE MYÖS: Tiesitkö? Näin kasviproteiini ja eläinproteiini eroavat toisistaan – tämä on parempi vaihtoehto
Vastauksissa korostuivat etenkin uusien kasvisproteiinien käyttö sekä lihansyönnin lopettaminen.
Kaiken kaikkiaan Pohjoismaissa ollaan entistä kiinnostuneempia ympäristöstä ja kestävistä valinnoista omaa terveyttä ja pieniä hemmotteluhetkiä unohtamatta.
Raportin mukaan vuodelle 2019 on nähtävissä viisi keskeistä ruokatrendiä Pohjoismaissa.
