Viisi hyvää syytä! Näiden perustelujen ansiosta voit nauttia pizzaa hyvällä omallatunnolla

mies syö pitsaa lautaselta pizza pizzalautanen
Shutterstock

Seuraavien kohtien ansiosta voit nauttia pizzaa hyvällä omallatunnolla! 

Videolla annetaan herkullisia vinkkejä pakastepizzan tuunaamiseen. 

Pizza kuuluu ehdottomasti maailman suosituimpien ruokien joukkoon; se maistuu hyvältä niin arjessa kuin juhlassa. Sen lisäksi, että pizza on monipuolista ja edullista ruokaa, se voi olla yllättävän terveellinen vaihtoehto. Seuraavat kohdat puhuvat pizzan syömisen puolesta! 

1. Yllättäviä terveysvaikutuksia

Usein pizzat sisältävät sekä tomaattia että rasvaa, mikä on yllättäen varsin hyvä yhdistelmä. Tomaatit sisältävät nimittäin runsaasti muun muassa sydänsairauksia vastaan taistelevaa antioksidanttia, lykopeenia. Rasva puolestaan auttaa lykopeenia imeytymään elimistössäsi paremmin.

2. Edullinen

Vaikka rahapussi ammottaisi tyhjyyttään, pizza on ruoka, joka valmistuu hyvinkin edullisista raaka-aineista; jauhoista, tomaattikastikkeesta ja juustosta. Pizza kuuluu monesti myös ravintoloiden edullisimpiin vaihtoehtoihin. ja mikä parasta, pizzaa syömällä saat taatusti vatsasi täyteen.

3. Sopii joka makuun

Pizzoja on saatavilla paitsi eri täytteillä, myös eri makuisina ja paksuisina. Jos valmiit makuyhdistelmät eivät miellytä, voit aina valita pizzaasi täytteet oman valintasi mukaan. Halusitpa sitten kasvis- tai lihapizzaa tai vaihtoehtoisesti hieman kevyemmän vaihtoehdon, mahdollisuudet ovat rajattomat.

Hyvä puoli on se, että pizzoja ei tarvitse lähteä metsästämään, vaan niitä löytyy lähes joka kadunkulmasta.

4. Syöt siitä useamman päivän

Jos et jaksa syödä koko pizzaa, voit säästää osan seuraavaa päivää varten. Tällä vinkillä teet edellispäivän pizzasta helposti jälleen kuin tuoretta.

5. Sisältää proteiinia

Vaikka harva tulee asiaa ajatelleeksi. juuston ansiosta pizza sisältää aimo annoksen proteiinia. Täytteiden avulla voit lisätä tehdä pizzastasi helposti entistäkin proteiinipitoisemman. Proteiini antaa sinulle energiaa ja toimii elimistösi rakennusaineena.

Lähde: Expressen

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja