Viinit, jotka ovat nyt erityisen suosittuja Alkossa: "Kyykkyviiniin kyllä kehtaa tarttua"

Sokkomakutestissä pääsiäisen punaviinit – testin hintavin Chianti jakoi raadin kahtia 7:49 Sokkomakutestissä pääsiäisen punaviinit – testin hintavin Chianti jakoi raadin kahtia
KATSO MYÖS VIDEO: Halpa vs. kallis -testissä suositut punaviinit.

Alko tiedotti tammikuun myynneistään ja kertoi erityisesti yhden viinimaan kasvaneesta suosiosta.

Alko julkaisi perinteisen kuukausittaisen myyntiedotteensa, josta selviää tammikuun 2024 olleen aiempaa hiljaisempi myymälöissä. Alkon litramyynti laski tammikuussa neljä prosenttia verrattuna vuoden 2023 tammikuuhun. 

Tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkunan mukaan tammikuu on perinteisestikin Alkon hiljaisin kuukausi.  

– Moni pohtii elämäntapojaan vuoden alussa uusiksi, ja tipaton tammikuukin on monelle perinne, Vilkuna sanoo tiedotteessa.

Chileläiset viinit vahvassa nousussa

Juomarintamalla näkyy tänä vuonna aiempien vuosien tapaan selkeitä trendejä. Alkon mukaan erityisesti chileläiset viinit ovat nyt vahvassa nousussa.

– Vaikka punaviinien myynti muutoin laski, kasvoi chileläisten viinien myynti niin punaviineissä, valkoviineissä kuin roseeviineissä. Chileläisille roseeviineille on vuoden aloitus ollut vahva ja maa nousi ensimmäistä kertaa kolmanneksi suosituimmaksi roseeviinimaaksi Ranskan ja Espanjan jälkeen, ohi Italian, Vilkuna kertoo tiedotteessa.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin jo vuonna 2021 chileläisten viinien saloista ja suosiosta. Tuolloin Anoran viiniasiantuntija Markus Hannula arveli suosion syyksi muun muassa hinta-laatusuhteen.

– Kun on huomattu, että chileläiset punaviinit ovat hyviä, on päätetty kokeilla myös valkoviinejä. Hinta-laatusuhde on mielettömän hyvä, Hannula summasi MTV Uutisille chileläisten viinien viehätyksen.

Tiesitkö? Alkon valikoimissa on noin 300 chileläistä viiniä: yli puolet on punaviinejä, noin 100 valkoviiniä ja loput rosee- ja kuohuviinejä.

"Kyykkyviiniin kyllä kehtaa tarttua"

Alkon mukaan keveämmät punaviinit ovat nyt selkeä trendi ja Chilen punaviinit ovatkin usein keveitä ja hedelmäisiä.

Taina Vilkunakin mainitsee tiedotteessa chileläisviinien mainion hinta-laatusuhteen: helmiä löytyy joka hyllyllä.

– Alahyllyn viinejä aliarvioidaan ihan suotta, niin sanottuun kyykkyviiniin kyllä kehtaa tarttua!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.