9:10

Viinimoka, johon sinäkin olet sortunut – ravintoloitsija kumoaa yleisen harhaluulon: ”Saatat yllättyä positiivisesti”

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin samppanjasta.

Vaikka moni kuvittelee, että valkoviini on kalalle ainoa oikea valinta, tämä on myytti, johon ravintoloitsija toivoo muutosta. 

Vaikka ravintolassa syömiseen ja tilaamisen ei ole olemassa kirjoitettuja sääntöjä, moni asiakas käyttäytyy ravintolassa tietyn kaavan mukaan. Kaikki se, mitä kuvittelit tietäväsi ravintoloissa käymisestä, on kuitenkin väärin, Telegraph-sivustolla kerrotaan.

Näin väittää kokki ja ravintoloitsija Stephen Harris, joka toivoo ihmisten suhtautuvan avoimemmin mielin ravintolassa käymiseen – ja etenkin viinivalintoihin. 

Kalan kumppaniksi marjaisaa ja raikasta punaviiniä

Harrisin mukaan yksi tyypillisimmistä oletuksista on, että kalan kanssa kuuluu tilata valkoviiniä. Tämä on raintoloitsijan mukaan mielikuva, joka kannattaa unohtaa heti kättelyssä. 

Harris kannustaakin kokeilemaan lohen kanssa rohkeasti esimerkiksi Rhonen laakson punaviiniä tai sushin kumppanina Pinot Noir -lajikkeesta valmistettua punaviiniä.

– Ja saatat yllättyä positiivisesti, Harris toteaa.

Alkon verkkosivuston mukaan paistetun, grillatun tai hiillostetun lohen seuraksi sopii hyvin marjaisa ja raikas, juurikin Pinot Noir -lajikkeesta valmistettu punaviini. Myös beaujolais-viiniä kannattaa sivuston mukaan harkita lohen kanssa nautittavaksi. 

Ravintolassa ei siis aina kannata tyytyä tuttuun ja turvalliseen vaihtoehtoon, vaan kysyä tarjoilijoilta rohkeasti uusia viinisuosituksia. 

Lähteet: Telegraph, Alko 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja