Viini paljastui vedeksi Alkossa

zafaria etu
Alko poisti myynnistä erän viiniä, jonka pakkauksessa oli viinin sijaan vettä. Shutterstock, Alko

Alko poisti myynnistä erän viiniä, jonka sisältö ei vastannut luvattua.

Alkon laadunvalvonnan päällikkö Juha Viikari kertoi MTV Uutisille marraskuussa 2021, että myymälöihin palautuu vuosittain noin 12 000 tuotetta, joissa on koettu olevan jotakin vikaa

Määrä saattaa kuulostaa suurelta, mutta toisaalta Viikari kertoo, että myymälöissä myydään 9200 pulloa yhtä virheelliseksi koettua palautusta kohden.

Huhtikuun lopussa 2024 Alko joutui kuitenkin vetämään erän viiniä myynnistä jopa hieman huvittavasta syystä: sisältö ei ollutkaan viiniä, vaan osittain tai täysin vettä. 

Ei terveydelle vaarallinen vika

Viikari kertoo nyt MTV Uutisille sähköpostitse, että Alko sai 24. huhtikuuta asiakkaalta tulleen palautteen myötä tiedon viallisesta tuotteesta. Tämän jälkeen he olivat heti yhteydessä tuotteen, eli Zafaria Winemakers Blend Chenin Blancin, maahantuojaan.

– Tuote pakataan Ruotsissa ja maahantuoja alkoi välittömästi selvittää ongelmaa pakkaajan ja varaston kanssa, Viikari kertoo.

Ongelman selvitettiin koskevan vain tiettyä pakkauserää, eikä vika juomassa ollut terveydelle vaarallinen vaan laadullinen.

Kyseinen erä, jonka pullotusajankohta on 8. maaliskuuta kello 22.11–22.22 (ajankohta näkyy tetrapakkauksen päällä) poistettiin myynnistä, mutta muutoin tuotetta löytyy edelleen normaalisti myymälöistä ja verkkokaupasta.

– Valmistajan ilmoituksen perusteella pakkaukset sisältävät joko pelkkää elintarvikekelpoista vettä tai tämän veden ja viinin sekoitusta, Viikari kertoo.

Katso myös: Tekoälyrobotti kertoi, millaista viiniä joisi, jos voisi juoda – vastaus huvittaa

Tekoälyrobotti kertoi, millaista viiniä joisi, jos voisi juoda – vastaus huvittaa 0:14
Tekoälyrobotti Consumer Electronics Show'ssa antoi hyvin samaistuttavan vastauksen viinikysymykseen. Raechel Kuehn kuvasi CES-messuilla robottia, jonka kanssa saattoi keskustella. Hän päätti tiedustella, millaista viiniä robotti joisi, mikäli se voisi juoda viiniä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!