Viikon aamupalat kerralla! Perheenäiti paljastaa, miten se onnistuu nopeasti ja edullisesti: "Todella nerokasta"

Kananmunia airfryerilla? Testasimme voiko kananmunat todella"keittää"vempeleellä 0:49 Kananmunia airfryerilla? Testasimme voiko kananmunat todella"keittää"vempeleellä

Australialaisäiti valmisti perheelleen koko viikon satsin aamupalaa kerralla, kertoo news.com.au -sivusto. Idea oli niin mainio, että se vakuutti monet somessa hankkimaan oman airfryerin.

Katso videolta, miten kananmunat kypsennetään kuorineen airfryerissa.

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on jo aiemmin kerrottu, airfryer -ilmafriteerauskeitinten suosio on räjähtänyt viime vuosien aikana erityisesti Yhdysvalloissa. Laitteet ovat pikku hiljaa rantautuneet myös Suomeen ja ne muodostuivat viime joulun lahjahiteiksi.

Ilmafriteerauskeittimiä myy jo useat eri valmistajat, mutta kaikissa on sama periaate: ruokaa voi kypsentää ja friteerata vain murto-osalla öljymäärästä, mikä tarvitaan tavallisessa friteerauksessa. Friteeraus onnistuu kiertoilman avulla jopa täysin ilman öljyä. Lisäksi laitteella voi lämmittää ruokia, kuten pizzaa. 

Koko perheen viikon aamupalat kerralla 

Australialainen perheenäiti jakoi TikTokissa oman supervinkkinsä  viikon . aamiaisten valmistamiseen. 

Somekansa ylistää videon kommenteissa perheenäitiä ”todelliseksi neroksi”. Nimimerkkiä @foodie.ellenore käyttävä äiti valmistaa videolla viikon satsin McDonald’sin Egg McMuffin -tyylisiä aamiaisämpylöitä. Videolla nähdään, kuinka Ellenore valmistaa sämpylät, pakastaa ne folioon käärittynä ja ottaa sitten aamiaishetkellä pakastimesta airfryeriin lämpeämään.

Jos video ei näy, katso se täältä.

 – Antakaa, kun näytän, miten valmistan aamiaiset ennakkoon koko perheelle viikoksi vain 1,9 dollarin annoshinnalla, ja ne ovat alle 265 kilokaloria per annos, hän kertoo videolla.

Äidin tekemät sämpylät maksavat siis hieman yli euron annokselta. 

"Todella nerokasta"

Ellenore kuvailee toisella videollaan niksiään todella yksinkertaiseksi ja muistuttaa, että sämpylöiden sulatuksen voi tehdä myös mikrossa. Silloin folio poistetaan ja sämpylät lämmitetään sulatusasteella. Airfryerilla lopputuloksesta tulee kuitenkin hieman parempi.

 TikTok-käyttäjät kommentoivat perheenäidin ideaa innostuneena ja vakuuttuivat airfryer-laitteen hyödyllisyydestä. 

 – Jaoin tämän vinkin juuri kaikille ystävilleni, joilla on lapsia. Hyvä idea, TikTokissa muun muassa hehkutettiin.

 – OMG, airfryer...tuo on todella nerokasta! Toinen käyttäjä hehkutti. 

– Aion tehdä näitä huomenna, vaikutuin kun näin airfryerin, kolmas totesi.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.