Viiden päivän tehodieetti lupaa uskomattomia tuloksia: Syö niin paljon kuin jaksat ja laihdu jopa 6 kiloa!

pihvi
Shutterstock

Viiden päivän tehodieetti sopii kaikille viime hetken bikinikunnosta haaveileville. Dieetin kehitteli ravitsemustieteilijä Zoe Harcombe.

Tämän tehodieetin avulla painoa on mahdollista pudottaa jopa huikeat kuusi kiloa alle viikossa, väittää Mirror. Tavallisesti dieetin avulla laihtuu kuitenkin hieman vähemmän, eli kahdesta kolmeen kiloa. 

Dieetin ideana on jättää pois ruoat, jotka aiheuttavat mielitekoja ja painonnousua. Jätä siis pois sokeri, alkoholi, maitotuotteet, vehnä ja prosessoitu ruoka.

Ideana on, että ruokaa voi syödä niin paljon haluaa, joten nälästä ei tarvitse kärsiä. Ruoan saa myös valmistaa miten vain itse haluaa, tärkeintä on, että ruoka-aineet täsmäävät ohjeiden kanssa.

Dieetti antaa hyvän alkusysäyksen pitkäaikaiselle painonpudotukselle ja painonhallinnalle. 

Sen lisäksi, että noudatat ruokaan liittyviä ohjeita, juo joka päivä noin 1,5 litraa vettä, yrttiteetä tai kahvia. Älä kuitenkaan laita maitoa juomiisi, sillä maitotuotteet on dieetin ajaksi jätettävä kokonaan pientä määrää voita ja jogurttia lukuun ottamatta.

Dieetin aikana nälkä pidetään poissa proteiinin avulla. Muista myös, että riisiä ja rasvaista lihaa ei saa nauttia samalla kertaa, vaan hiilihydraatit ja rasvat tulee nauttia erillisillä aterioilla. 

Päivä 1

Aamupala: 2–3 munan munakas sellaisenaan tai kinkun kanssa. Paista munakas 0,5 teelusikallisessa voita. Älä lisää maitoa.

Lounas: Pihvi ja salaatti. Valmista pihvi miten haluat. Rasvaa ei tarvitse jättää syömättä.

Päivällinen: Keitä 50 g täysjyväriisiä ja pilko sillä aikaa vihanneksia, kuten porkkanaa, sipulia, paprikaa ja vihreitä papuja. Paista vihannekset pannulla oliiviöljyssä ja sekoita joukkoon riisi.

Päivä 2

Aamupala: Maustamaton jogurtti.

Lounas: Salaatti, jossa on keitettyjä kananmunia, mitä tahansa kylmää lihaa, varsiselleriä, kevätsipulia, jäävuorisalaattia, kurkkua, kirsikkatomaattia ja oliiviöljykastike.

Päivällinen: Lampaankyljyksiä ja paahdettuja vihanneksia. Laita lampaankyljykset uunivuokaan ja mausta rosmariinilla. Lisää joukkoon kourallinen valkosipulinkynsiä. Lourauta joukkoon oliiviöljyä ja vihanneksia, jotka paahtuvat yhdessä kypsyvän lihan kanssa.

Päivä 3

Aamupala: Pekonia ja munia oliiviöljyssä paistettuna

Lounas: Salaatti tonnikalasta, kananmunista ja tavallisista salaattivihanneksista.

Päivällinen: Täytetyt paprikat, joissa sisällä 50 grammaa täysjyväriisiä sekä erilaisia vihanneksia.

Päivä 4

Aamupala: 100 grammaa sokerittomia riisimuroja.

Lounas: Salaatti 50 grammasta täysjyväriisiä, kurkkua, kevätsipulia, paprikaa, selleriä ja valkosipulia oliiviöljy-pippurikastikkeella.

Päivällinen: Paahdettua broilerin rintafileetä valkosipulilla ja sitruunalla sekä vihanneksilla ja salaatilla.

Päivä 5

Aamupala: Puuro 75 grammasta puurohiutaleita.

Lounas: Liha-kasvisvartaita possunlihasta, parsakaalista, paprikasta, sipulista ja tomaateista oliivöljyllä valeltuna ja uunissa tai grillissä valmistettuna.

Päivällinen: Kalaa tarjottuna vihannesten kera.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!