Mainos

Viaton herkutteluhetki vei sairaalaan – kauppaketjun tuotteesta paljastui vakavia puutteita: ”Huomasin heti ettei se maistunut suklaalta, johon olin tottunut”

Väärin luettu pakkausmerkintä vei suklaata syöneen naisen tehohoitoon. Kauppaketjua vaaditaan nyt selkeyttämään harhaanjohtavien tuotteidensa pakkausmerkintöjä.

Australialaisnainen Kaley joutui viettämään pääsiäispyhät tehohoidossa saatuaan vakavan allergisen reaktion maidottomaksi luulemastaan suklaasta. Kauppaketju Aldista ”Dairy Fine” -merkkistä suklaata ostanut nainen oli virheellisesti tulkinnut, ettei kyseinen tuote sisältäisi maitoa, jolla hän oli vakavasti allerginen. 

Nainen ei onneksi ehtinyt kuin puraista suklaasta pienen palasen, ennen kun hän huomasi virheensä. 

– Huomasin heti ettei se maistunut suklaalta, johon oli tottunut, Kaley kertoo.

Vain minuutteja myöhemmin nainen oli ambulanssissa matkalla kohti sairaalaan, jossa naisenkurkun turvotusta hoidettiin adrenaliinilla.

– Vaikka anafylaktinen reaktio on hoidettu, tunnen oloni edelleen huonoksi. Olen todella onnekas, että selvisin siitä. Se oli yksi elämäni pahimmista reaktioista.

Pakkausmerkintöjen muuttamista vaaditaan

News.com.au:n haastatteleman kauppaketjun tiedottajan mukaan nainen ei ole ainakaan vielä ottanut yhteyttä ketjuun asian tiimoilta.  

Vaikka nainen ei itse ole tehnyt asian tiimoilta ilmoitusta, Australian Allergia- ja Anafylaksia -yhdistys on julkisesti pyytänyt valmistajia parantamaan pakkausmerkintöjä mahdollisten väärinymmärrysten varalta. Tämä ei nimittäin ollut ensimmäinen kerta, kun allerginen asiakas on erehtynyt luuleman Dairy Fine -merkkistä suklaata maidottomaksi.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Organisaatio kertoo lähestyneensä kauppaketjua saman asian tiimoilta jo viime vuonna, mutta pakkausmuutoksia ei oltu tehty. Asian selvittäminen jatkuu viranomaisten kanssa tällä viikolla.

Lähteet: News.com.au, 7News

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja