Ruokakaupan hedelmämehu sai asiakkaat tyrmistymään – sisältö ei vastannut lainkaan mielikuvia: "Tämä on vastenmielistä"

0:50 Tee itse herkullista raparperimehua
Videolta voit poimia ohjeet kotitekoisen raparperimehun valmistukseen.

Vegaanista- ja kasvisruokavaliota noudattavat asiakkaat ovat järkyttyneet saatuaan selville, että Mark & Spencer -kauppaketjun valikoimista löytyvät hedelmäpohjaiset juomat sisältävät eläinperäisiä ainesosia. 

Sen jälkeen, kun eräs järkyttynyt asiakas julkaisi Twitterissä kuvan hedelmämehupurkin etiketistä, lukuisat ihmiset ovat hyökänneet kovin sanoin Super Water -juomabrändiä vastaan.

The Vegan4Eva -bloggarin julkaisema kuva osoittaa mehujen sisältävän 20 grammaa kollageenia, josta neljä prosenttia on nautaperäistä. Kollageeni on proteiini, jota esiintyy muun muassa luissa, jänteissä ja ihossa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tieto mehujen sisällöstä ei ole hämmentänyt ainoastaan vegaaneja, sillä jopa sekasyöjiksi tunnustautuvat henkilöt ovat ilmaisseet ihmetyksensä siitä, miksi hedelmäpohjaisiin juomiin oikein on lisätty eläinperäisiä ainesosia.

"Tämä on vastenmielistä"

Tieto Super Water -nimellä kulkevien juomien sisällöstä on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. 

– Tämä on vastenmielistä, nautakollageenia hedelmämehussa, oletko tosissasi Mark & Spencer? Kuinka selitätte tämän? eräässä asiaan kantaa ottaneessa twiitissä pohdittiin.

– Olisiko liikaa pyytää merkitsemään, että toisin kuin kaikki muut vedet, tämä ei sovellu vegaaneille, toisessa twiitissä todetaan.

Mark & Spencerin tiedottajan mukaan valkuaispohjaisten juomien kysyntä on kasvussa niiden sisältämien vitamiinien ja muiden terveyshyötyjen vuoksi. Vastauksena kasvavaan kysyntään ketju on tuonut markkinoille kaksi luonnollisia kollageeninlähteitä sisältävää juomaa.

– Ainesosat on merkitty juomapakkauksiin selkeästi, mutta tutkimme parhaillaan, voisimmeko parantaa entisestään asian näkyvyyttä vegaani- ja kasvisyöjiä ajatellen, tiedottaja kertoo Metro.co.uk:lle.

Lähde: Metro.co.uk

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja