Tiesitkö? Pieni yksityiskohta paljastaa kaupassa hyvän ja kypsän vesimelonin
Vesimeloni on kesän takuuvarma ja raikas herkkupala. Kun kaupasta ostaa kokonaisen vesimelonin, mistä voisi tarkistaa sen kypsyyden?
Vesimeloni on monipuolinen hedelmä, jota voi syödä sellaisenaan tai hyödyntää sekä kesän suolaisissa että makeissa herkuissa. Vesimeloni sopii esimerkiksi erilaisiin salaatteihin tai jopa grillattavaksi. Mutta mistä tunnistaa kaupassa hyvän ja maukkaan vesimelonin?
Vinkki! Helppo, kesäinen vesimelonisalaatti valmistuu yhdistämällä vesimelonin kanssa fetajuustoa, balsamicokastiketta ja minttua tai basilikaa.
Ulkoapäin kaikki vesimelonit saattavat vaikuttaa samanlaisilta, mutta tutkimalla hedelmää tarkemmin, voit huomata eroja. Hyvän ja kypsän vesimelonin tunnistaminen on helppoa, jos tietää, mitä ja miten hedelmää pitäää tutkia. Tässä kolme tärppiä vesimelonin ostamiseen:
1. Tunnustele vesimelonin painoa ja tutki ulkonäköä
Vesimeloni pitäisi tuntua painavalta, koosta riippumatta. Suurin osa melonista on vettä. Valitse meloni, jonka kuori on tasaisen vihreä ja vahingoittumaton. Kolhiintuneet vesimelonit alkavat mädäntyä herkästi.
2. Keltainen täplä paljastaa kypsyyden
Vesimeloniin muodostuu täplä siihen kohtaan kuorta, jossa hedelmä on koskettanut maata. Kun tämä täplä on väriltään kerman keltainen, vesimeloni on kypsä.
3. Koputa vesimelonia
Kypsyys kannattaa tarkistaa myös koputtamalla melonia kevyesti kuoreen. Jos ääni on kumea ja ontto, meloni on mehukas ja kypsyys parhaimmillaan. Raa’assa melonissa ääni on vaimeampi.
Lähde: The Kitchn
Kaipaatko raikasta juotavaa? Testaa Mikaelin minttu-kurkkudrinkki!
Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran kesällä 2020.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta