Vegaaniset Dan Dan -nuudelit ja Beanit-härkäpapusuikaleet

sivumaku-beanit-nuudelit
MTV

Lihankorvikkeista ollaan montaa mieltä ja usein jyrkästikin. Omasta mielestäni ne ovat tervetullut lisä vaihtoehtoihin.

Hitaasti opettelen niiden hyödyntämistä ja yritän löytää suosikkeja. Uusia tuotteita puskee markkinoille tosin nopeampaa tahtia kuin niitä itse käyttäisin, joten joskus joutuu oikein vetämään tietoisesti testihetkiä. Uusin kokeilu oli Härkiksen tekijöiden uutukaisesta, Beanit-härkäpapusuikaleista. En lataa näihin mitään odotuksia, vaan katson, mitä pannulla niistä tulee.

Ensimmäinen Beanit-kokeilu osoittautui varsin onnistuneeksi. Dan Dan -nuudelit ovat yksi suosituimmista ja levinneisimmistä sichuanilaisista katuruoista. Olen tehnyt ruokalajia aiemminkin ja silloin porsaanlihasta. Possu meni vaihtoon, mutta makua riitti vegaanisessakin versiossa. Rakastan sichuanin pippurin syvän täyteläistä tulisuutta.

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.

Dan Dan -nuudelit Beanit-härkäpapusuikaleilla

4-6 hlölle

500 g leveitä vehnänuudeleita
ripaus suolaa
1 tl seesamiöljyä

Höyste:

500 g Beanit-härkäpapusuikaleita
1 rkl raastettua inkivääriä
3 punaista chiliä, hienonnettuna ilman siemeniä
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 dl hienonnettuja suolakurkkuja
1 rkl tahinia
1 rkl vaaleaa soijaa
1 rkl kuivaa sherryä
1 rkl balsamicoa
1 tl jauhettua sichuanin pippuria
valkopippuria
kasviöljyä

Viimeistelyyn:

0,5 dl chiliöljyä
0,5 dl seesamiöljyä
1 rkl sichuanin pippureita jauhettuna
3 punaista chiliä, hienonnettuna ilman siemeniä
2 kevätsipulia, hienonnettuna
1/2 puska korianteria
1 l kuumaa kanalientä

Keitä ensin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja valuta päälle kylmää vettä, jotta kypsyminen loppuu. Lorauta päälle hiukan seesamiöljyä ja pyöräytä.

Kuumenna pannu kuumaksi. Kaada pohjalle öljyä ja freesaa inkivääriä, chiliä ja valkosipulia puoli minuuttia. Lisää härkäpapusuikaleet ja paista niitä pari minuuttia. Lisää sekaan suolakurkku, tahini, soija, sherry sekä balsamico ja paista, kunnes härkäpapusuikaleet alkavat hiukan rapsakoitua. Mausta valkopippurilla.

Sekoita viimeistelylistalta yhteen chiliöljy, seesamiöljy, soija, sichuanin pippurijauhe ja chilit.

Jaa nuudelit syville lautasille ja annostele härkäpapusuikaleseosta päälle. Kaada päälle kuumaa kanalientä. Laita pinnalle chiliöljyseosta ja ripottele päälle kevätsipulia ja korianteria.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!