- Valmista ensin mustekalan mustemajoneesi sekoittamalla raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan.
- Laita loraus öljyä wokkipannuun tai paistinpannuun. Ruskista kanasuikaleet ja pekoni. Mausta tacomausteseoksella ja laita sivuun hetkeksi odottamaan.
- Kuullota pannulla sipulisilppu, valkosipuli, fenkoli, paprika sekä tomaattipyree. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon paellariisi. Kaada seuraavaksi pannulle kana- tai äyriäislientä. Mausta sahramilla, pöytäsuolalla ja mustapippurilla.
- Paella saa kypsyä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää kana- tai äyriäislientä sitä mukaa kun neste haihtuu. Lisää ruskistettu ja maustettu kanasuikalepekoniseos, sekoita ja anna hautua kypsäksi. Anna paellan hautua noin 25 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes paellariisi on kypsää.
- Paista chorizomakkaroihin kaunis väri ja asettele paellan päälle.
- Ripottele päälle vihreää parsaa (voisi olla parsakaalia sesongin mukaan), tonnikalaa, katkarapuja, simpukoita ja lehtipersiljaa.
- Purista joukkoon hieman sitruunaa. Tarjoile sitruunalohkojen ja mustekalan mustemajoneesin kera.