Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan chorizo-äyriäispaella & mustekalan mustemajoneesi
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman kolmannessa jaksossa matkataan Espanjaan. Kokki Risto Mikkola pyöräyttää chorizo-äyriäispaellaa & mustekalan mustemajoneesia.
- Annosmäärä: 4
Chorizo-äyriäispaella
- 400 g kanan fileesuikaleita
- 200 g chorizoa
- 125 g pekonia
- 0,5 dl ruokaöljyä
- 1 kpl iso sipuli hakkeena
- 6 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
- 1 kpl fenkolia viipaleina
- 1 kpl vihreä paprika kuutioina
- 50 g tomaattipyreetä
- 5 dl paellariisiä
- 1 tlk / 400g tomaattimurskaa
- 1 pss sahramia
- 1 pss tacomausteseosta
- 1,5 l äyriäislientä / kanalientä
- 2 prk/ 52g tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
- 12 dl katkarapuja
- 12 kpl sinisimpukoita kuoressa TAI simpukkaa mausteliemessä
- 4 kpl vihreää parsaa
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 1 kpl sitruuna lohkoina
Mustekalan mustemajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl mustekalan mustetta
Valmistusohje
- Valmista ensin mustekalan mustemajoneesi sekoittamalla raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan.
- Laita loraus öljyä wokkipannuun tai paistinpannuun. Ruskista kanasuikaleet ja pekoni. Mausta tacomausteseoksella ja laita sivuun hetkeksi odottamaan.
- Kuullota pannulla sipulisilppu, valkosipuli, fenkoli, paprika sekä tomaattipyree. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon paellariisi. Kaada seuraavaksi pannulle kana- tai äyriäislientä. Mausta sahramilla, pöytäsuolalla ja mustapippurilla.
- Paella saa kypsyä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää kana- tai äyriäislientä sitä mukaa kun neste haihtuu. Lisää ruskistettu ja maustettu kanasuikalepekoniseos, sekoita ja anna hautua kypsäksi. Anna paellan hautua noin 25 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes paellariisi on kypsää.
- Paista chorizomakkaroihin kaunis väri ja asettele paellan päälle.
- Ripottele päälle vihreää parsaa (voisi olla parsakaalia sesongin mukaan), tonnikalaa, katkarapuja, simpukoita ja lehtipersiljaa.
- Purista joukkoon hieman sitruunaa. Tarjoile sitruunalohkojen ja mustekalan mustemajoneesin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti