Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan chorizo-äyriäispaella & mustekalan mustemajoneesi

MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 31.08.2024 12:00

MTV LIFESTYLE

Kotikeittiömestarit-ohjelman kolmannessa jaksossa matkataan Espanjaan. Kokki Risto Mikkola pyöräyttää chorizo-äyriäispaellaa & mustekalan mustemajoneesia.

  • Annosmäärä: 4

Chorizo-äyriäispaella

  • 400 g kanan fileesuikaleita
  • 200 g chorizoa
  • 125 g pekonia
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 1 kpl iso sipuli hakkeena
  • 6 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
  • 1 kpl fenkolia viipaleina
  • 1 kpl vihreä paprika kuutioina
  • 50 g tomaattipyreetä
  • 5 dl paellariisiä
  • 1 tlk / 400g tomaattimurskaa
  • 1 pss sahramia
  • 1 pss tacomausteseosta
  • 1,5 l äyriäislientä / kanalientä
  • 2 prk/ 52g tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
  • 12 dl katkarapuja
  • 12 kpl sinisimpukoita kuoressa TAI simpukkaa mausteliemessä
  • 4 kpl vihreää parsaa
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 1 kpl sitruuna lohkoina

Mustekalan mustemajoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl mustekalan mustetta

Valmistusohje

  1. Valmista ensin mustekalan mustemajoneesi sekoittamalla raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan.
  2. Laita loraus öljyä wokkipannuun tai paistinpannuun. Ruskista kanasuikaleet ja pekoni. Mausta tacomausteseoksella ja laita sivuun hetkeksi odottamaan.
  • Kuullota pannulla sipulisilppu, valkosipuli, fenkoli, paprika sekä tomaattipyree. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon paellariisi. Kaada seuraavaksi pannulle kana- tai äyriäislientä. Mausta sahramilla, pöytäsuolalla ja mustapippurilla.
  • Paella saa kypsyä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää kana- tai äyriäislientä sitä mukaa kun neste haihtuu. Lisää ruskistettu ja maustettu kanasuikalepekoniseos, sekoita ja anna hautua kypsäksi. Anna paellan hautua noin 25 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes paellariisi on kypsää.
  • Paista chorizomakkaroihin kaunis väri ja asettele paellan päälle. 
  • Ripottele päälle vihreää parsaa (voisi olla parsakaalia sesongin mukaan), tonnikalaa, katkarapuja, simpukoita ja lehtipersiljaa.
  • Purista joukkoon hieman sitruunaa. Tarjoile sitruunalohkojen ja mustekalan mustemajoneesin kera.
  • Lisää aiheesta:

    Harri Syrjäsen paella-pastaMasterChef VIP: Korealaista chiliporsasta, gochjuangilla maustettua riisiä ja sesam-papuja – Anna Perhon reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea, munakoisorouillea, paahdettua leipää ja appelsiinilla maustettuja jättikatkaravun pyrstöjä – Olga Temosen reseptiTapas-lihapullat tomaattikastikkeessaKlassinen paella ValencianaJambalaya New Orleansin tapaan
    MustekalaKotikeittiömestaritKanaruokaLiharuokaÄyriäisetPääruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Mustekala
    • 31.08.202412:00
      Kotikeittiömestarit

      Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan chorizo-äyriäispaella & mustekalan mustemajoneesi

    • 18.02.201300:00
      Välipalat

      Mustekalatempura

    • 18.02.201300:00
      Pääruoat

      Mustekalaa lehtisellerin ja pähkinöiden kera

    • 18.02.201300:00
      Pääruoat

      Haudutettua mustekalaa

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Mustekalaa à l'armoricane