Bella Tablen lyttypotut ja skagen

Seesamilyttypotut-spicyskagen-BellaTable copy
Bella Tablen Kia ja Petra valmistivat lyttypottuja ja skagenia MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Bella Table

Rapeita seesamilyttypottuja ja spicy skagenia! Bella Tablen ohjeella teet herkullisen tarjoiltavan juhliin tai vaikka juhannuspöytään.

Skagen

  • 1 punasipuli
  • 1 dl majoneesia
  • 1,5 dl ranskankermaa
  • 360 g katkarapuja
  • 1/2 ruukku ruohosipulia
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 1 punainen chili
  • 1/2 lime
  • 1/2 tl suolaa
  • srirachaa (& vihreää tabascoa)
  • 1 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • mustapippuria

Perunat

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 50g voita
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Skagen:

  1. Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin ja valuta. Hienonna puolet ravuista kulhoon.

  2. Hienonna punasipuli, ruohosipuli, korianteri ja chili. 

  3. Ota yrteistä ja chilistä vähän sivuun koristelua varten ja lisää loput kulhoon. 

  4. Sekoita joukkoon ranskankerma ja majoneesi. Mausta limellä, suolalla, srirachalla, (vihreällä tabascolla, vaahterasiirapilla ja rouhi mustapippuria joukkoon. Tarkista maku. 

  5. Sekoita joukkoon loput ravut ja laita kylmään.

Lyttypotut:

  1. Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä kypsiksi. Laita sillä välin voi ja veitsen lappeella murskattu valkosipuli kasariin ja ruskista kunnes voi on kullanruskeaa ja tuoksuu ihanalta. 

  2. Valuta perunat ja kaada leivinpaperilla päällystetylle pellille. Lyttää lasilla tai lastalla. Lusikoi tasaisesti päälle voi ja valkosipuli. Ripottele päälle seesaminsiemenet.

  3. Paahda 225-asteisessa kiertoilmauunissa kunnes perunat on rapeita. 

  4. Nosta perunat vadille ja lusikoi päälle kekoja skagenia. Koristele yrteillä ja chilillä ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.