Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bella Tablen lyttypotut ja skagen

Bella Tablen Kia ja Petra valmistivat lyttypottuja ja skagenia MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Bella Tablen Kia ja Petra valmistivat lyttypottuja ja skagenia MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.Bella Table
Julkaistu 19.06.2024 14:39

MTV LIFESTYLE

Rapeita seesamilyttypottuja ja spicy skagenia! Bella Tablen ohjeella teet herkullisen tarjoiltavan juhliin tai vaikka juhannuspöytään.

Skagen

  • 1 punasipuli
  • 1 dl majoneesia
  • 1,5 dl ranskankermaa
  • 360 g katkarapuja
  • 1/2 ruukku ruohosipulia
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 1 punainen chili
  • 1/2 lime
  • 1/2 tl suolaa
  • srirachaa (& vihreää tabascoa)
  • 1 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • mustapippuria

Perunat

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 50g voita
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Skagen:

  1. Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin ja valuta. Hienonna puolet ravuista kulhoon.

  2. Hienonna punasipuli, ruohosipuli, korianteri ja chili. 

  3. Ota yrteistä ja chilistä vähän sivuun koristelua varten ja lisää loput kulhoon. 

  4. Sekoita joukkoon ranskankerma ja majoneesi. Mausta limellä, suolalla, srirachalla, (vihreällä tabascolla, vaahterasiirapilla ja rouhi mustapippuria joukkoon. Tarkista maku. 

  5. Sekoita joukkoon loput ravut ja laita kylmään.

Lyttypotut:

  1. Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä kypsiksi. Laita sillä välin voi ja veitsen lappeella murskattu valkosipuli kasariin ja ruskista kunnes voi on kullanruskeaa ja tuoksuu ihanalta. 

  2. Valuta perunat ja kaada leivinpaperilla päällystetylle pellille. Lyttää lasilla tai lastalla. Lusikoi tasaisesti päälle voi ja valkosipuli. Ripottele päälle seesaminsiemenet.

  3. Paahda 225-asteisessa kiertoilmauunissa kunnes perunat on rapeita. 

  4. Nosta perunat vadille ja lusikoi päälle kekoja skagenia. Koristele yrteillä ja chilillä ja tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Hyydytetyt kananmunat toastilla avokadon, pekonin ja kevätsipulin keraJapanilaiset gyozanyytit ponzudipin kanssaRapucannellonit ja kuohuva hummerikastikeKikhernepata kuskusin keraHyydytetyt kananmunat katkarapu-mätitoastilla Rhode Island -kastikkeen keraJuustocurry herneiden kera
RapuskagenPerunatJuhannusKesä & JuhlatAlkuruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

Rapuskagen
  • 3.5.08:01
    Nopeat ja helpot

    Skagen-leipäset

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Perunat

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Toast Skagen

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin toast skagen