Vegaaninainen sai voimakkaita oireita syötyään vahingossa lihaisan nakkipiilon brittileipomossa.
Yllä olevalla videolla kurkataan suomalaisten ostoskoreihin. Ovatko ihmiset valmiita vähentämään lihansyöntiä?
Sharleen Ndungu tilasi Iso-Britannian Greggs bakery -leipomossa vegaanisen nakkipiilon. Tilaus toimitettiin ja Sharleen alkoi syödä rakastamaansa suolaista leivonnaista.
Muutaman haukkauksen jälkeen Sharleen koki yllättäen voimakkaita sydämentykytyksiä ja hänen vatsansa meni välittömästi sekaisin. Kävi ilmi, että Sharleenille oli vahingosa myyty lihaisalla nakilla varustettu nakkipiilo vegaanisen sijaan.
Sharleen kertoi Vice-nettisivustolle olleensa vegaani viimeiset kaksi vuotta ja reagoineensa lihamokaan voimakkaasti. Hän ei halunnut leipomolta hyvitystä, mutta tilitti lehdistölle olevansa "ikuisesti traumatisoitunut ja myrkytetty".
Voiko oikeasti olla elimistölle vaarallista?
The Insiderin haastatteleman ravitsemusasiantuntijan mukaan lihan yhtäkkinen nauttiminen kahden vuoden vegaaniruokavalion jälkeen on harvoin vaarallista, mutta voi aiheuttaa sekä fyysisiä että psyykkisiä reaktioita.
– Useimmiten, kun kasvissyöjä tai vegaani aloittaa lihansyönnin pitkän tauon jälkeen, ei tapahdu yhtään mitään. Jotkut ihmiset kokevat, että heidän ruoansulatukselle tuottaa vaikeuksia sulattaa lihaa, mutta tälle ei ole olemassa tieteellisiä todisteita, rekisteröity ravitsemusterapeutti kertoo.
