Vegaaneille porttikielto! Julkkiskokin ravintolaan satelee nyt pöytävarauksia

Australialainen julkkiskokki asetti porttikiellon vegaaneille 0:23 Australialainen julkkiskokki asetti porttikiellon vegaaneille
KATSO MYÖS VIDEO: Julkkiskokki John Mountain kertoo olevansa lopen kyllästynyt vegaaneihin.

Australialaisen julkkiskokin vegaanitempaus on vaikuttanut yllättävällä tavalla ravintolan suosioon. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin maanantaina australialaisen julkkiskokki John Mountainin päätöksestä asettaa Perthissä sijaitsevaan Fyre-ravintolaansa porttikielto vegaaneille. Syynä tempaukseen oli yhden asiakkaan negatiivinen kommentti ravintolan kasviperäisistä vaihtoehdoista.

Yksi negatiivinen arvio ravintolan Facebook-sivuilla johti siihen, että ravintola alkoi saada muitakin yhden tähden arvioita ihmisiltä, jotka eivät olleet edes käyneet ravintolassa.

– Valitettavasti kaikilla vegaaneilla on nyt porttikielto Fyreen (mielenterveydellisistä syistä), ravintolan Facebook-sivuilla kirjoitettiin aiemmin.

Pöytävarausten määrä räjähti

Vaikka päätös otettiin sosiaalisessa mediassa vastaan ristiriitaisin tunnelmin, ravintolan suosioon se ei ole ainakaan negatiivisesti vaikuttanut. Insider-sivuston mukaan ravintolan pöytävarausmäärät ovat suorastaan räjähtäneet käsiin.

– Asiat ovat sujuneet naurettavan hyvin. Normaalisti palvelen 12 asiakasta illassa ja nyt minulla on 35 varausta illalliselle, Mountain kertoi The Project -sivustolle.

Ravintolan Facebook-sivuille on sen sijaan alkanut tulvia nyt positiivisia arvioita, joissa ylistetään kokin porttikieltopäätöstä. 

"99 prosenttia maailman kokeista v***u vihaa vegaaneja"

Mountain kertoo saaneensa myös häkellyttävän paljon tukea muilta kokeilta.

– Takaan teille, että 99 prosenttia maailman kokeista v***u vihaa vegaaneja. Heitä ei voi ikinä miellyttää. Olemme aina vihanneet vegaaneja, kaikki kokit ovat, Mountain täräytti suoraan haastattelussa.

Kokin mukaan tapaus onkin loppujen lopuksi ollut hänelle parasta markkinointia ikinä. 

– Kiitos paljon, rakastan vegaaneja. Voin mennä ostamaan nyt uuden farmin ja huolehtia eläimistäni. 

Vegaaniaktivisti: Ravintola valitsee olla historian väärällä puolella

Negatiivisen palautteen alun perin ravintolalle jättänyt nainen perusteli arvostelussaan, että ravintoloiden tulisi nykypäivänä pystyä palvelemaan kaikenlaisia asiakkaita.

– Jos ei pysty tekemään kasviperäistä annosta, osoittaa se kokin puutteelliset kyvyt, nainen kirjoitti. 

Mountain ei ottanut palautetta hyvällä, koska kokin mielestä siinä mentiin henkilökohtaisuuksiin. 

Vegaaniaktivisti Tash Petersonin mukaan Mountainin tempaus ja kommentit osoittavat, että vegaanit todella vaikuttavat yhteiskunnassa.

– Vegaanivaihtoehtojen kysyntä on lisääntynyt ja yhä useammat ihmiset ovat tietoisia esimerkiksi liha-, meijeri-, muna-, nahka- ja villateollisuuden julmuuksista, australialaisaktivisti kommentoi PerthNow-lehdelle.

– Tämä ravintola vain taantuu vegaanikiellollaan ja valitsee olla historian väärällä puolella, Peterson lisäsi.

Kaikki eivät myöskään tue kokin päätöstä Fyre-ravintolan Facebook-sivuilla.

– En ole vegaani, mutta jotkut läheisistäni ovat. Minun on sanottava, että olen erittäin pettynyt tähän asenteeseen, se on hyvin syrjivää. Nykypäivänä useammat ravintolat yrittävät mahduttaa listalle pari vegaanivaihtoehtoja palvellakseen kaikkia. Tämä on sinun yrityksesi, joten sinun ei tarvitse tarjota mitään, mitä et halua, mutta ei ole oikein antaa porttikieltoa ruokavalion vuoksi, Facebookissa muun muassa kommentoidaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.