Julkkiskokki antoi vegaaneille porttikiellon ravintolaansa, koska sai negatiivisen arvion taidoistaan

Australialainen julkkiskokki asetti porttikiellon vegaaneille 0:23 Australialainen julkkiskokki asetti porttikiellon vegaaneille
KATSO VIDEO: Australiassa ravintolaa pyörittävä John Mountain toteaa olevansa lopen kyllästynyt vegaaneihin.

Australialainen ravintola eväsi vegaaneilta pääsyn ravintolaan sen jälkeen, kun sai huonot arvostelut vegaaniasiakkaalta.

Australialainen julkkiskokki asetti ravintolaansa porttikiellon vegaaneille. Syynä on illmeisesti yhden asiakkaan negatiivinen kommentti siitä, miten ravintolassa ei ollut tarjolla kasviperäisiä vaihtoehtoja, kirjoittaa Independent.

Kyseessä on Perthissä sijaitseva Fyre-ravintola, jota luotsaa BBC:n Great British Menu -ohjelmassa esiintynyt John Mountain.

– Valitettavasti kaikilla vegaaneilla on nyt porttikielto Fyreen (mielenterveydellisistä syistä), ravintolan Facebook-sivuilla kirjoitetaan.

Katso yllä olevalta videolta, miten Mountain perustelee porttikieltoa.

Asiakas oli tilannut vegaanisen annoksen etukäteen

Kokki John Mountain kertoo PerthNow-julkaisulle, että eräs asiakas oli ottanut häneen yhteyttä ja kysynyt, onko ravintolassa mitään vegaanisia vaihtoehtoja. Mountain oli luvannut asiakkaalle, että sellainen järjestetään hänelle.

Mountain kuitenkin unohti asian ollessaan kyseisenä päivänä hoitamassa pitopalvelua, eikä maininnut siitä myöskään vuorossa olevalle kokille.

Iso-Britanniassa syntyneen Mountainin mukaan vegaanista annosta pyytänyt nainen kirjoitti seuraavana päivänä Facebookin arvostelun. Siinä hän kritisoi 32 Australian dollarin (noin 20 euron) kasvisannosta, joka oli ollut hänen ainoa vaihtoehtonsa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Naisen arviossa todettiin myös, että kokkien olisi tänä päivänä erittäin tärkeää pystyä tekemään ruokaa kaikille. Naisen mielestä se, ettei tarjolla ole kasviperäistä annosta, osoittaa puutteen kokin osaamisessa.

Mountainin mukaan asiakkaiden pitäisi kuitenkin osata odottaa, millaista ruokaa saavat hänen ravintolassaan. Mountain on muun muassa kirjoittanut reseptikirjan Pig, joka sisältää nimensä mukaisesti possureseptejä.

– Ymmärrän, mikä vegaanien pointti on, mutta tehtäväni on saada ruoka maistumaan niin hyvältä kuin pystyn, enkä aina pysty vastaamaan kaikkien ruokavaliotarpeisiin, Mountain toteaa.

Sosiaalisessa mediassa porttikielto on otettu vastaan luonnollisesti melko ristiriitaisissa tunnelmissa.

 

Katso myös: Turisti tilasi paninin mukaansa Italiassa, mutta koki hotellilla karvaan pettymyksen

Turisti tilasi paninin mukaansa Italiassa, mutta koki karvaan pettymyksen 2:15
Emily McDonald tilasi Napolissa ravintolasta mukaansa paninin, mutta ei tarkistanut, millaisen voileivän sai mukaansa.

Lähteet: CNN, Independent, PerthNow 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!