Vatsan hyvinvointiin löytyi yllättävä lääke – olisitko arvannut?

viini
Viini on hyväksi myös vatsalle ja suolistolle. Shutterstock

Viinin terveyshyödyistä on kirjoitettu paljon muutamien viime vuosien ajan. Uusi tutkimus paljastaa viiniin liittyviä uudenlaisia hyötyjä.

Kohtuullisella viinin käytöllä on osoitettu olevan yhteys muun muassa sydän- ja verisuoniterveyteen.

Groningenin yliopiston tuore tutkimus osoittaa, että lasillinen viiniä silloin tällöin on hyväksi myös vatsan bakteerikannalle samalla tavalla kuin hapatetut maitotuotteet.

Tutkimus selvitti, miten eri ruoat vaikuttavat suoliston mikrobitasapainoon. Mikrobitasapaino auttaa suolistoa prosessoimaan ruokaa ja säätelemään kehon puolustusjärjestelmää. Joidenkin tutkimusten mukaan mikrobeilla saattaa olla vaikutusta myös mielenterveyteen sekä ärtyvän suolen oireyhtymään.

Tutkimuksen mukaan viini, kahvi ja tee edesauttoivat kaikki mikrobien laajaa kirjoa suolistossa. Monipuolisella mikrobistolla ja terveydellä on todettu tutkimuksissa selkeä yhteys.

Sokerilla ja hiilihydraateilla sen sijaan oli tutkimuksessa päinvastainen vaikutus suoliston mikrobistoon.

Tutkimukseen osallistui yli 1000 henkilöä. 

Lähde: Shape

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.