Vastustamaton tapa hyödyntää kesäkurpitsat – tee rapeita ranskalaisia!
Kesäkurpitsasato kypsyy vauhdilla. Jos mietit uusia tapoja hyödyntää kesäkurpitsaa, kokeile herkullisen rapeita ranskalaisia!
Kesäkurpitsaranskalaiset
Tarvitset:
2 kesäkurpitsaa
1 kananmunanvalkuaisen
0,5 dl maitoa
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl murustettua, kuivaa leipää tai korppujauhoja
kasviöljyä
Valmistusohje:
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa ranskalaisten perunoiden malliin tikuiksi. Vispaa kulhossa munanvalkuaisen rakenne rikki ja lisää joukkoon maito. Yhdistä parmesaaniraaste ja korppujauho toisessa kulhossa.
Levitä uunipellille öljyä ja dippaa kesäkurpitsatikut kananmunaan ja kierittele sen jälkeen jauhoissa. Levitä kesäkurpitsat uunipellille ja paista 25–30 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsat ovat kullanruskeita. Tarjoile lämpiminä!
Lähde: Health
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta