Vastustamaton tapa hyödyntää kesäkurpitsat – tee rapeita ranskalaisia!

shutterstock_368672174
Shutterstock

Kesäkurpitsasato kypsyy vauhdilla. Jos mietit uusia tapoja hyödyntää kesäkurpitsaa, kokeile herkullisen rapeita ranskalaisia!

Kesäkurpitsaranskalaiset

Tarvitset:

2 kesäkurpitsaa

1 kananmunanvalkuaisen

0,5 dl maitoa

1 dl parmesaaniraastetta

1 dl murustettua, kuivaa leipää tai korppujauhoja

kasviöljyä

Valmistusohje:

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa ranskalaisten perunoiden malliin tikuiksi. Vispaa kulhossa munanvalkuaisen rakenne rikki ja lisää joukkoon maito. Yhdistä parmesaaniraaste ja korppujauho toisessa kulhossa.

Levitä uunipellille öljyä ja dippaa kesäkurpitsatikut kananmunaan ja kierittele sen jälkeen jauhoissa. Levitä kesäkurpitsat uunipellille ja paista 25–30 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsat ovat kullanruskeita. Tarjoile lämpiminä!

Lähde: Health

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!