Hasselbackan kurpitsa

DSC00011

Herkullinen Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin resepti Hasselbackan kurpitsasta sopii hyvin vaikkapa joulupöytään.

Ainekset

  • 1 butternut kurpitsa (myskikurpitsa)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 punainen chili
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • 7 laakerinlehteä

viimeistelyyn

  • pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

Leikkaa kurpitsa puoliksi ja kuori se ja poista siemenet.

Hiero kurpitsa öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 220 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä.

Viipaloi chili ja laita se kattilaan voin, vaahterasiirapin ja etikan kanssa. Keitä kunnes siirappi on kullanruskeaa ja niin paksua, että se pysyy kurpitsan päällä eikä valu heti pois. Leikkaa kurpitsaan ohuenohuita viiltoja n. 1 mm välein isolla veitsellä - varo ettet leikkaa kurpitsan läpi. Poista siirapista chilit, mutta säästä ne viimeistelyyn.

Laita kurpitsa takaisin uunivuokaan ja sudi siirapilla, työnnä laakerinlehdet viiltoihin. Nosta kurpitsa uuniin ja sudi muutaman kerran kypsennyksen aikana siirapilla. Anna kypsyä noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kauniin karamellisoitunut pinnasta.

Leikkaa pistaaseja karkeaksi rouheeksi. Koristele kurpitsat siirapissa keitetyillä chilirenkailla ja pistaasirouheella.

Parhaat ruokaohjelmat