Nerokas käyttötapa kesäkurpitsalle – minipizzat vievät kielen mennessään!

kesäkurpitsa
Shutterstock

Nämä muutaman suupalan kokoiset minipizzat ovat herkullinen naposteltava esimerkiksi leffaillan ääreen. Koska pizzapohjan korvaa kesäkurpitsa, eivät herkut vaadi edes taikinan tekemisen vaivaa. 

Vähähiilihydraattiset kesäkurpitsapizzaset ovat kokeilemisen arvoinen herkku. Näihin pizzoihin saa käytettyä kesäkurpitsan jos toisenkin!

Kesäkurpitsa-pikkupizzat

Tarvitset:

3 isoa kesäkurpitsaa

oliiviöljyä

tomaattipyreetä

raastettua mozzarellaa

pieniä pepperoniviipaleita

oreganoa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja aseta ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä ja paahda kesäkurpitsoja uunissa noin viiden minuutin ajan. Sivele kesäkurpitsojen päälle tomaattipyreetä ja sen jälkeen mozzarellaa ja pepperonia. Viimeistele oreganolla ja paahda uunissa, kunnes juusto on sulanut, eli noin kymmenen minuutin ajan. 

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.