Banaaniakin parempi vaihtoehto smoothieen – hyödynnä kotimaista terveyspommia!

smoothie
Kesäkurpitsa sopii hyvin erilaisiin smoothiejuomiin. Shutterstock

Kesäkurpitsa sopii erinomaisesti smoothien raaka-aineeksi. 

Moni käyttää banaania smoothien makeuttamiseen ja pehmeän koostumuksen aikaansaamiseksi. Banaani on oiva vaihtoehto, mutta kesän tullen banaanin voi korvata myös kotimaisella terveyspommilla, joka miedon makunsa ansiosta sopii mainiosti smoothieen. Kokeile täydentää smoothieta kesäkurpitsalla!

5 syytä laittaa kesäkurpitsaa smoothieen

1. Kesäkurpitsa on täynnä terveellistä kuitua ja vitamiineja, mutta maultaan se on hyvin mieto. Siksi vihanneksen voi yhdistää lähes millaiseen smoothieen tahansa. Maut eivät riitele keskenään.

2. Kesäkurpitsa sisältää mangaania, joka saattaa tasoittaa PMS-oireita, niin vatsakramppeja kuin mielialanvaihteluitakin.

3. Kesäkurpitsa on koostumukseltaan jopa kermaisempaa kuin banaani, eikä se sisällä juurikaan kaloreita tai sokeria. Sen sijaan saat kesäkurpitsasta A- ja C-vitamiineja ja kuitua, joka auttaa pitämään nälän poissa.

4. Kesäkurpitsa tekee hyvää silmien terveydelle luteiininsa ansiosta.

5. Kesäkurpitsa sisältää folaattia, joka on ensiarvoisen tärkeää odottaville äideille. 

Lähde: Prevention

Kokeile myös:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!