Tämä herkullinen resepti sopii kesäkurpitsaa rakastaville – maistuu myös pizzan ystäville!
Kesäkurpitsaveneet maistuvat taatusti pizzan ystävälle. Näissä herkuissa on runsaasti juustoa ja pepperonia. Tarvitset vain pastakastiketta, mozzarellaa, pepperoneja ja vähän basilikaa.
Yllä olevalla videolla kerrotaan, kuinka pakastepizzasta voi tuunata maukkaan eväsherkun.
Kesäkurpitsasta on moneksi. Sitä voi syödä sellaisenaan tai laittaa kurkun tapaan salaattiin. Viipaloituna se sopii myös grilliin. Näiden lisäksi siitä saa puolitettuna vaikkapa herkullisina veneitä pizzamaisella täytteellä, kertoo Delish.com-sivusto.
Kesäkurpitsaveneet
Ainesosat:
4 suurta kesäkurpitsaa, pitkittäin leikattuna
tölkillinen pastakastiketta
noin 200 grammaa mozzarellaa, paloiteltuna
noin 150 grammaa minipepperoneja
silputtua tuoretta basilikaa koristeeksi
Valmistusohje:
1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
2. Leikkaa kesäkurpitsasta pois kanta. Leikkaa sen jälkeen kesäkurpitsa kahtia pitkittäissuuntaisesti.
3. Seuraavaksi kesäkurpitsa kaiverretaan ontoksi samaan tapaan kuin avokado. Tee viiltoja sisusosaan ja kaavi sen jälkeen sisältö pois kulhoon. Jäljelle jää vain pelkkä veneenmuotoinen kuori.
4. Lämmitä oliiviöljy suuressa pannussa. Kaada kaavitut kesäkurpitsapalat pannulle ja paista 6–8 minuuttia. Kaada sen jälkeen sekaan kastike.
5. Aseta ontot kesäkurpitsan kuoret uunipellille. Annostele lusikalla kesäkurpitsaseos niiden sisälle. Laita päälle mozzarellat ja pepperonit. Paista 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on murea ja juusto on saanut kultaisen värin.
6. Koristele basilikalla.
Lähteet: Delish.com, Kasvikset.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti