Tämä herkullinen resepti sopii kesäkurpitsaa rakastaville – maistuu myös pizzan ystäville!

täytetyt kesäkurpitsat
Shutterstock

Kesäkurpitsaveneet maistuvat taatusti pizzan ystävälle. Näissä herkuissa on runsaasti juustoa ja pepperonia. Tarvitset vain pastakastiketta, mozzarellaa, pepperoneja ja vähän basilikaa.

​​​​​​​Yllä olevalla videolla kerrotaan, kuinka pakastepizzasta voi tuunata maukkaan eväsherkun.

Kesäkurpitsasta on moneksi. Sitä voi syödä sellaisenaan tai laittaa kurkun tapaan salaattiin. Viipaloituna se sopii myös grilliin. Näiden lisäksi siitä saa puolitettuna vaikkapa herkullisina veneitä pizzamaisella täytteellä, kertoo Delish.com-sivusto.

Kesäkurpitsaveneet

Ainesosat:

4 suurta kesäkurpitsaa, pitkittäin leikattuna
tölkillinen pastakastiketta
noin 200 grammaa mozzarellaa, paloiteltuna
noin 150 grammaa minipepperoneja
silputtua tuoretta basilikaa koristeeksi

Valmistusohje:

1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

2. Leikkaa kesäkurpitsasta pois kanta. Leikkaa sen jälkeen kesäkurpitsa kahtia pitkittäissuuntaisesti.

3. Seuraavaksi kesäkurpitsa kaiverretaan ontoksi samaan tapaan kuin avokado. Tee viiltoja sisusosaan ja kaavi sen jälkeen sisältö pois kulhoon. Jäljelle jää vain pelkkä veneenmuotoinen kuori.

4. Lämmitä oliiviöljy suuressa pannussa. Kaada kaavitut kesäkurpitsapalat pannulle ja paista 6–8 minuuttia. Kaada sen jälkeen sekaan kastike.

5. Aseta ontot kesäkurpitsan kuoret uunipellille. Annostele lusikalla kesäkurpitsaseos niiden sisälle. Laita päälle mozzarellat ja pepperonit. Paista 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on murea ja juusto on saanut kultaisen värin.

6. Koristele basilikalla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!