Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä herkullinen resepti sopii kesäkurpitsaa rakastaville – maistuu myös pizzan ystäville!

Shutterstock
Julkaistu 19.05.2018 14:00
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Kesäkurpitsaveneet maistuvat taatusti pizzan ystävälle. Näissä herkuissa on runsaasti juustoa ja pepperonia. Tarvitset vain pastakastiketta, mozzarellaa, pepperoneja ja vähän basilikaa.

​​​​​​​Yllä olevalla videolla kerrotaan, kuinka pakastepizzasta voi tuunata maukkaan eväsherkun.

Kesäkurpitsasta on moneksi. Sitä voi syödä sellaisenaan tai laittaa kurkun tapaan salaattiin. Viipaloituna se sopii myös grilliin. Näiden lisäksi siitä saa puolitettuna vaikkapa herkullisina veneitä pizzamaisella täytteellä, kertoo Delish.com-sivusto.

Kesäkurpitsaveneet

Ainesosat:

4 suurta kesäkurpitsaa, pitkittäin leikattuna
tölkillinen pastakastiketta
noin 200 grammaa mozzarellaa, paloiteltuna
noin 150 grammaa minipepperoneja
silputtua tuoretta basilikaa koristeeksi

Valmistusohje:

1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

2. Leikkaa kesäkurpitsasta pois kanta. Leikkaa sen jälkeen kesäkurpitsa kahtia pitkittäissuuntaisesti.

3. Seuraavaksi kesäkurpitsa kaiverretaan ontoksi samaan tapaan kuin avokado. Tee viiltoja sisusosaan ja kaavi sen jälkeen sisältö pois kulhoon. Jäljelle jää vain pelkkä veneenmuotoinen kuori.

4. Lämmitä oliiviöljy suuressa pannussa. Kaada kaavitut kesäkurpitsapalat pannulle ja paista 6–8 minuuttia. Kaada sen jälkeen sekaan kastike.

5. Aseta ontot kesäkurpitsan kuoret uunipellille. Annostele lusikalla kesäkurpitsaseos niiden sisälle. Laita päälle mozzarellat ja pepperonit. Paista 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on murea ja juusto on saanut kultaisen värin.

6. Koristele basilikalla.

Lähteet: Delish.com, Kasvikset.fi

Lisää aiheesta:

Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaaJuustoinen ja koukuttava hittiruoka: Tämä vähähiilarinen herkku sopii myös ketogeeniseen ruokavalioon – oletko jo testannut?Laihduttajan lasagne: Kokeile huikean hyvää herkkua – "tähän tulee himo!"Kun olet tehnyt ja maistanut tätä lasagnea kerran, et halua enää mitään muuta – "Aivan huikeaa!"Yllättävä raaka-aine sopii täydellisesti pizzaan – herkullinen lopputulos!Mitä tänään ruoaksi? Uunijuurekset vuohenjuustolla on syksyn helpoin herkku
Täytetty kesäkurpitsaTäytetyt kasviksetMakuja