81-vuotias pappa löysi pihaltaan viiden kilon kesäkurpitsan – hälytti paikalle poliisin ja pommiryhmän

pommikurpitsa
Karlsruhen poliisi julkaisi kuvan pommin näköisestä kurpitsasta nettisivuillaan. Polizeipräsidium Karlsruhe

Onneksi kahdeksankymppisen miehen erehdys ei ehtinyt aloittaa suurta evakuointi- ja pomminpurkamisoperaatiota.

Huolestunut saksalainen mies hälytti paikalle poliisit, kun hän luuli löytäneensä pihamaaltaan toisen maailmansodan aikaisen räjähteen. Poliisit saapuivat kiireellä paikalle, mutta pommin sijaan pihalta löytyikin vain suuri kesäkurpitsa.

Tapaus sattui lounaisessa Saksassa, Bretten-nimisessä kaupungissa viime viikolla. Paikalle saapuneiden poliisien mukaan 81-vuotiaan miehen löytämä kesäkurpitsa näytti "todella paljon pommilta".

Kyseinen kesäkurpitsa (kuvassa) oli erittäin tumman vihreä, painoi viisi kiloa ja oli 40 senttimetriä pitkä. Vihannes ei ollut alun perin peräisin miehen pihamaalta.

– Jonkun tuntemattoman henkilön on täytynyt heittää kesäkurpitsa pensasaidan yli miehen pihamaalle, poliisi kertoo The Telegraphille.

Paikallinen poliisi myös kertoo, ettei pomminhävitykseen erikoistunutta yksikköä ehditty kutsua paikalle, sillä poliisi ehti tajuta toisen maailmansodan aikaisen pommin olevan sittenkin vihannes.

Miehen huoli ei ollut täysin aiheeton: räjähtämättömiä toisen maailmansodan aikaisia pommeja kaivetaan esiin silloin tällöin Saksasta työmaa-alueilta. Viranomaiset saattavat joutua evakuoimaan jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä pommien purun ajaksi.

***

7:35

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja