Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vastustamaton herkku! Karamellisoitu pekoni kruunaa viikonloppuaamusi

Rapeaksi paahtunut, uunissa karamellisoitunut pekoni vie kielen mennessään.
Rapeaksi paahtunut, uunissa karamellisoitunut pekoni vie kielen mennessään.Shutterstock
Julkaistu 17.02.2018 08:04

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Tässä reseptissä suolaisuus ja makeus yhdistyvät vastuttamattomaksi herkuksi. Varoitus, tähän valmistustapaan saattaa jäädä himo! 

Karamellisoidun pekonin salaisuus piilee sen ihanassa, makean ja suolaisen yhdistelmässä. Vaikka paistaminen vie hieman aikaa, odottelu palkitaan taatusti korkojen kera.

Karamellisoidut pekonit sopivat niin leipien täytteeksi kuin munakokkelin seuraksi. Mikään ei kuitenkaan estä sinua nauttimasta rapean makeista pekoniviipaleista ihan sellaisenaankin.

Karamellisoitu pekoni

12 pekonisiivua
¾ dl ruokosokeria
hienoksi rouhittua mustapippuria

Sekoita keskenään sokeri ja mausteet. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle ja painele pekonit sokeriseoksella molemmin puolin.

Paista viipaleita 150-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Ota pekonit uunista ja käännä ympäri. Jatka paistamista toiset 20 minuuttia. Jos pekoniviipaleet eivät ruskistu, voit nostaa hieman uunin lämpötilaa. Muista kuitenkin tarkkailla viipaleita, etteivät ne pääse paistumaan liikaa.

Nosta valmiit viipaleet uunista, anna hieman jäähtyä ja nauti.

Jos aamupalapöydässäsi on kasvissyöjiä, heille voit valmistaa herkullista, pekonin makuista "kasvispekonia". Reseptin löydät täältä. 

Lähde: Foodnetwork 

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Keittiömestarin nerokas kahviniksi takaa täydellisen lopputuloksen: ”Tekee pekonista vieläkin herkullisempaa”Hullun hyvä pekonikikka, jota et taatusti ole vielä kokeillut – mutta sinun pitäisi!Taatusti rapea lopputulos ilman sotkua – onko tässä kaikkien aikojen helpoin tapa paistaa pekonia? Yhdistä kahvi ja pekoni yhdeksi vastustamattomaksi aamupalaherkuksi – tätä erikoista reseptiä on pakko kokeilla!Muuttaa käsityksesi sipulirenkaista – varoitus, tähän pekoniseen reseptiin jää koukkuun! Nauti pekonin mausta ilman lihaa – poimi talteen herkullinen resepti
PekoniAamiainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka