Vastustamaton herkku! Karamellisoitu pekoni kruunaa viikonloppuaamusi
Tässä reseptissä suolaisuus ja makeus yhdistyvät vastuttamattomaksi herkuksi. Varoitus, tähän valmistustapaan saattaa jäädä himo!
Karamellisoidun pekonin salaisuus piilee sen ihanassa, makean ja suolaisen yhdistelmässä. Vaikka paistaminen vie hieman aikaa, odottelu palkitaan taatusti korkojen kera.
Karamellisoidut pekonit sopivat niin leipien täytteeksi kuin munakokkelin seuraksi. Mikään ei kuitenkaan estä sinua nauttimasta rapean makeista pekoniviipaleista ihan sellaisenaankin.
Karamellisoitu pekoni
12 pekonisiivua
¾ dl ruokosokeria
hienoksi rouhittua mustapippuria
Sekoita keskenään sokeri ja mausteet. Levitä pekoniviipaleet leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle ja painele pekonit sokeriseoksella molemmin puolin.
Paista viipaleita 150-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Ota pekonit uunista ja käännä ympäri. Jatka paistamista toiset 20 minuuttia. Jos pekoniviipaleet eivät ruskistu, voit nostaa hieman uunin lämpötilaa. Muista kuitenkin tarkkailla viipaleita, etteivät ne pääse paistumaan liikaa.
Nosta valmiit viipaleet uunista, anna hieman jäähtyä ja nauti.
Jos aamupalapöydässäsi on kasvissyöjiä, heille voit valmistaa herkullista, pekonin makuista "kasvispekonia". Reseptin löydät täältä.
Lähde: Foodnetwork
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia