Nauti pekonin mausta ilman lihaa – poimi talteen herkullinen resepti

munakoiso pekoni uuni
Uunissa marinoidut munakoisoviipaleet kypsyvät ihanan rapeiksi. Shutterstock

Kasvissyöjille sopiva pekoni valmistuu helposti munakoisosta ja savuaromia sisältävästä kastikkeesta. 

Pekoni on monikäyttöinen raaka-aine, joka kuuluu oleellisena osana moneen eri ruokalajiin. Nyt myös kasvissyöjät voivat nautti tämän herkullisen raaka-aineen mausta nerokkaan munakoisoreseptin ansiosta. 

Rapea "kasvispekoni" on edessäsi alle tunnissa

Munakoisosta valmistetun "pekonin" salaisuus piilee kastikkeessa, josta löytyy sopivassa suhteessa suolaisuutta ja makeutta, pekonille ominaista savuisuutta unohtamatta. Näillä uunissa kypsyvillä viipaleilla voit herkutella hyvällä omallatunnolla vaikkapa aamupalaleivän välissä. Mikään ei myöskään estä sinua napsimasta näitä rapeita viipaleita ihan sellaisenaan sipsien sijaan. 

Tarvitset: 

1 keskikokoinen munakoiso

2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 tl (vaahtera)siirappia
½ tl savupaprikajauhetta
½ tl nestemäistä savuaromia
pippuria

Esilämmitä uuni 150 asteeseen ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Leikkaa munakoisot pitkittäin neljään osaan. Tee jokaisesta neljänneksestä pitkiä, ohuita siivuja. Aseta viipaleet pellille.

Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ja sivele munakoisoviipaleet molemmin puolin marinadilla. Rouhi päälle pippuria. Paista munakoisoja uunissa niin kauan, kunnes ne alkavat rapeutua, noin 45–50 minuuttia.

Jos video ei näy, voit katosa sen täältä

Lähde: Delish 

Myös tavallista pekonia voi nauttia uudella tapaa. Kokeile vaikka tätä videolta löytyvää reseptiä, jossa yhdistellään suolaista ja makeaa. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!