Kananmunien keitinveteen tulisi aina lisätä ruokalusikallinen suolaa – taustalla yksinkertainen syy
Keitinveteen lisätyllä suolalla on kananmunien keitossa merkittävä rooli.
Video: Kypsän ja ra'an kananmunan erottaminen toisistaan on helppoa näppärän niksin avulla.
Onko sinulle käynyt joskus niin, että kananmunia keittäessä valkoinen vaahto täyttää pian kattilasi, vaikka yhtään munaa ei näytä menneen rikki? Näin kävi ruotsalaiselle Rebecka Johanssonille, jolle tämä kokemus opetti näppärän kananmunien keittoniksin.
Edullinen ratkaisu piilee ruokalusikallisessa suolaa
Kattilan pinnalle ilmestynyttä vaahtoa Facebookin kautta ihmetelleelle naiselle alkoi sataa pian vastauksia, joiden avulla tähän ongelmaan löytyi varsin pätevä ratkaisu.
Vaikka kananmunat näyttäisivätkin pintapuolisesti ehjiltä, tästä huolimatta munien kuoriin on voinut tulla mikroskooppisia säröjä, joiden kautta valkuainen pääsee keitinveteen.
Tämän sotkuisen tapahtuman voi vastaajien mukaan estää kokkien käyttämällä niksillä; suolalla. Lisää siis aina ruokalusikallinen suolaa kananmunien keitinveteen.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Suola hyydyttää kananmunan proteiinit nopeammin, ja tämän ansiosta keitinveteen rikkoutunut valkuainen ei leviä veteen. Tämän lisäksi suola auttaa kananmunien kuoria irtoamaan helpommin.
Huoneenlämpöiset munat säilyvät paremmin ehjinä
Jos kananmunat tuntuvat rikkoutuvan keitettäessä kerta toisensa jälkeen, kannattaa kiinnittää huomiota kananmunien säilytykseen. Suoraan kylmästä jääkaapista kattilaan laitetut kananmunat nimittäin hajoavat herkemmin kuin huoneenlämpöiset munat.
Tämän lisäksi kannattaa tiedostaa, että 7–10 päivän ikäiset kananmunat ovat ihanteellisimpia ruoanlaittoon, sillä reilu viikon vanhojen munien kuori irtoaa helpoiten.
Lähde. Expressen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan