Vältä yleinen kokkausvirhe! Muuttaa paistetut sienet hetkessä vetisiksi

6:04 Opettele tunnistamaan myrkkysienet!

Sienet paistuvat pannulla herkullisen rapeiksi, kunhan maltat olla huuhtelematta niitä veden alla ennen paistamista. 

Videolla opastetaan tunnistamaan myrkkysienet. 

Pannulla paistuneet sienet ovat parhaimmillaan silloin, kun ne ovat väriltään kullanruskeita ja reunoilta hieman rapeita. Vaikka sienien paistaminen ei tuntuisikaan kovin haastavalta hommalta, yksi tyypillinen moka voi muuttaa sienielämyksesi hetkessä vetiseksi.

Jos tapanasi on huudella sienet juoksevan veden alla ennen niiden kypsentämistä, tästä tavasta kannattaa luopua välittömästi! 

Bon Appetit -sivuston mukaan kastuneita sieniä on lähes mahdotonta saada riittävän kuivaksi. Kosteaksi jääneet sienet eivät puolestaan paistu pannulla välttämättä läheskään niin kullanruskeiksi tai rapeiksi kuin olisit toivonut.

Muista: Kuivat sienet ovat herkullisia sieniä

Vielä pahempi moka on sivuston mukaan säilyttää pestyjä sieniä suljetussa astiassa tai muovipussissa. Suljetussa astiassa sienet muuttuvat limaisiksi ja haiseviksi jo paljon ennen kuin ehdit edes ajatella niiden lisäämistä pastaasi.

Poimi talteen herkullinen resepti: Kaupungin paras sienipasta

Vaikka pesu olisikin pannassa, sienet tulee puhdistaa huolellisesti ennen käyttöä. Ensisijainen menetelmä sekä kaupasta ostettujen että metsäsienten puhdistamiseen on niin kutsuttu kuivapesu, jossa sienten pinnalla oleva lika ja roskat puhdistetaan harjan tai kuvan talouspyyhkeen avulla.

Joten seuraavan kerran kun olet huuhtelemassa sienisaalistasi, muista, että kuivat sienet ovat herkullisia sieniä.

Lähde: BonAppetit

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja