Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaupungin paras sienipasta

8:05Kantarellipasta
Julkaistu 05.10.2017 08:23

MTV LIFESTYLE

Tässä on nyt sieniseosongin herkuin pasta! Tällä kertaa sienenä on kantarelli, mutta kokeile pastaa myös tateista…taivaallista! Reseptin loihti Marcos Gois.

Ainekset (4 annosta)

  • tuorepastaa esim. tagliatelleä n.125g/syöjä.
  • n. 500 g kantarelleja (tai herkku- sametti- tai punikkitateja)
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl hienonnettua timjamia
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 50 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2,5 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1-2 rkl kantarellivoita
  • 50 g parmesaania raastettuna

Kantarellivoi

  • 200 g voita
  • 200 g kantarelleja
  • 1 valkosipulin kynsi
  • tuoretta timjamia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Valmista ensin kantarellivoi. Lisää kuivalle pannulle pilkotut kantarellit, anna "hikoilla" hetki. Lisää nokare voita, hienonnettu valkosipuli sekä tuore timjami. Paista kunnes sienet ovat saaneet väriä ja ovat pehmeitä. Kaada sieniseos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi kreemiksi. Lisää loppu voi, mielellään kylmänä ja kuutioituna. Lusikoi kantarellivoi tiiviiseen purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Voit käyttää voita maustamaan ruokia (pasta/risotto), levitteenä leivän päällä tai maustevoin tapaan lihan ja kalan kanssa. Säilyy useita viikkoja kylmässä säilytettynä.

Kiehauta iso kattilallinen vettä pastaa varten valmiiksi. Laita kuivalle pannulle pilkotut/revityt sienet "hikoilemaan". Pilko sillä välin salottisipuli, valkosipuli sekä yrtit. Lisää voi sienten joukkoon ja paista rapeiksi. Lisää samalle pannulle sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki. Lisää valkoviini, anna haihtua puoleen. Lisää kanaliemi, timjami ja persilja. Hauduta taas puoleen. Lisää kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pastaa 1-2 minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kääntele se hyvin kastikkeen joukkoon. Kokoa annokset, viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla sekä kantarellivoilla. Ripottele pinnalle parmesaania.  

Lisää aiheesta:

MasterChef: Sieniä kolmella tapaa – Jennyn reseptiFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan keraMetsäsieniviillokkiTorvisieni-pekonipastaSieniminestrone udonnuudeleilla ja kanallaHerkuttelijan sienifrikassé
SienipastaSienisatoPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Sienipasta
  • 03.09.202113:16
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen tatti-poropasta

  • 20.08.202112:37
    Sienet

    Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta

  • 05.10.201708:23
    Sienisato

    Kaupungin paras sienipasta

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Pastaa sienien ja pinaattisalaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pastaa korvasienikastikkeen kera