Perinneherkulle löytyi lyömätön haastaja: "Moderni vaihtoehto kermakakulle"
Jos kermakakulle kaipaa vaihtelua, suosittelee kokki Teresa Välimäki kokeilemaan toista, perinteistä reseptiä.
Kokki Teresa Välimäki julkaisi vastikään yhdessä Johanna Lindholmin kanssa tuoreen keittokirjan Lomaruokaa (Cozy Publishing 2015). Makuja.fi-sivuston haastattelussa Välimäki kertoi vinkkinsä siihen, mitä makeita herkkuja kevän ja kesään juhlissa kannattaa tarjota vieraille.
Pavlova tekee vaikutuksen juhlapöydässä
Välimäki tekee mielellään ruokaa, joka ei vaadi pikkutarkkaa koristelua. Jos juhlapöytään haluaa vaihtelua, perinteisen täytekakun sijaan Välimäki suosittelee lämpimästi valmistamaan juhliin venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimettyä marenkipohjaista jälkiruokaa, pavlovaa.
– Jos ei ole ikinä tehnyt pavlovaa, niin se kannattaa kyllä testata – se on hyvää! Se on moderni vaihtoehto kermakakulle. Omalla lapsellani oli viime kesänä rippijuhlat ja meillä oli juuri pavlovaa, Välimäki kertoo.
Makea pavlova on juhlapöydän herkkuna aavistuksen kevyemmän oloinenkin kuin täyttävä, perinteinen kermakakku.
– Vaikka marengissa on sokeria ihan pilvin pimein, niin se on tietyllä tapaa ehkä kuitenkin vähän sellainen kepoisempi vaihtoehto kuin se kakku, Välimäki toteaa.
KATSO RESEPTI: Mansikka-pavlova
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan