Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perinneherkulle löytyi lyömätön haastaja: "Moderni vaihtoehto kermakakulle"

Shutterstock
Julkaistu 22.05.2015 17:31
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Jos kermakakulle kaipaa vaihtelua, suosittelee kokki Teresa Välimäki kokeilemaan toista, perinteistä reseptiä.

Kokki Teresa Välimäki julkaisi vastikään yhdessä Johanna Lindholmin kanssa tuoreen keittokirjan Lomaruokaa (Cozy Publishing 2015). Makuja.fi-sivuston haastattelussa Välimäki kertoi vinkkinsä siihen, mitä makeita herkkuja kevän ja kesään juhlissa kannattaa tarjota vieraille.

Pavlova tekee vaikutuksen juhlapöydässä

Välimäki tekee mielellään ruokaa, joka ei vaadi pikkutarkkaa koristelua. Jos juhlapöytään haluaa vaihtelua, perinteisen täytekakun sijaan Välimäki suosittelee lämpimästi valmistamaan juhliin venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimettyä marenkipohjaista jälkiruokaa, pavlovaa.

– Jos ei ole ikinä tehnyt pavlovaa, niin se kannattaa kyllä testata – se on hyvää! Se on moderni vaihtoehto kermakakulle. Omalla lapsellani oli viime kesänä  rippijuhlat ja meillä oli juuri pavlovaa, Välimäki kertoo.

Makea pavlova on juhlapöydän herkkuna aavistuksen kevyemmän oloinenkin kuin täyttävä, perinteinen kermakakku.

– Vaikka marengissa on sokeria ihan pilvin pimein, niin se on tietyllä tapaa ehkä kuitenkin vähän sellainen kepoisempi vaihtoehto kuin se kakku, Välimäki toteaa.

KATSO RESEPTI: Mansikka-pavlova

Lisää aiheesta:

Anun suklaaherkkuvinkki: "Jos rakastaa mokkapaloja, niin ei voi olla pitämättä tästä"Mehevä haastaja porkkanakakulle! Liisa vinkkaa nerokkaan korvikkeenMarjapiirakka ilman uunia! Voit tehdä mistä tahansa marjoistaYllättävät juhlapöydän inhokit – näitä ei kannatakaan tarjoilla vierailleTeresan viiden ainesosan suklaakakku on niin helppo tehdä, että et voi epäonnistua: "Lapsetkin tätä aina toivovat"Tee valmistujaisiin marjaisa klassikkoherkku – "kuin makea lasagne"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • Eilen14:04
    Ruoka

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun

  • Eilen08:22
    Ruoka

    Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossa

  • 19.10.17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"